Messi ajettiin ulos, Argentiina silti voitokas naapurimaiden pronssikamppailussa

Argentiina on ottanut pronssia jalkapallon Etelä-Amerikan mestaruusturnauksessa Copa Americassa. Argentiina kaatoi pronssiottelussa Sao Paulossa länsinaapurinsa, hallitsevan mestarin Chilen 2–1.

Ottelun kohauttavin hetki nähtiin ensimmäisen puoliajan lopulla Argentiinan johtaessa 2–0, kun Argentiinan ja Barcelonan supertähti Lionel Messi ja Chilen kapteeni Gary Medel saivat suorat punaiset kortit keskinäisestä kahnauksestaan.

Messi tönäisi Medeliä turhautuneena selkään tämän estettyä häntä pääsemästä palloon ennen kuin se lipui päätyrajan yli. Medel vastasi tähän puskemalla häntä kahdesti rinnallaan.

Paraguaylaistuomari Mario Diaz de Vivarin ratkaisu nostaa punainen kortti molemmille kapteeneille aiheutti monta minuuttia kestäneen torikokouksen, kun molempien joukkueiden pelaajat kerääntyivät tuomarin ympärille.

Molemmat kapteenit olivat täysin eri mieltä tuomiosta. Messi oli valittanut jo Brasilia-välierän jälkeen, että tuomarit suosivat kisaisäntiä. Nyt hän ryöpytti tuomarointia jälleen.

– Korruptio ja tuomarit estävät ihmisiä nauttimasta jalkapallosta ja he pilaavat tätä vähän, Messi sanoi ottelun jälkeen.

– Medel pelaa aina rajoilla, mutta siitä ei olisi pitänyt tulla punaista korttia kummallekaan. Tuomarin olisi pitänyt konsultoida VARia (videotuomaria).

Pronssiottelua leimasivat yleisesti ottaen pelaajien kahnaukset ja lukuisat varoitukset.

 

Agüero avasi maalinteon

 

Argentiinan maaleista vastasivat Sergio Agüero ja Paulo Dybala ensimmäisen puoliajan alkupuoliskolla. Agüero pääsi 12. minuutilla läpi oikealta Messin annettua nopean vapaapotkun ja pisti pallon maaliin kierrettyään maalivahti Gabriel Ariasin. Dybala puolestaan tunkeutui läpi vasemmalta puolelta Giovani Lo Celson läpisyötöstä ja vippasi pallon yli Ariasin.

Chilen mahdollisuuksia heikensi hyökkääjä Alexis Sanchezin loukkaantuminen ja vaihtoon tuleminen jo vartin pelin jälkeen. Chile pääsi vielä peliin mukaan toisella puoliajalla, kun Lo Celso kaatoi Charles Aranguizin rangaistusalueen rajalla ja Arturo Vidal ampui kavennuksen pilkulta sisään. Lisämaaleja ei kuitenkaan enää nähty.

Argentiinan joukkueessa oli revanssihenkeä Chileä kohtaan, sillä Argentiina kärsi kahden edellisen Copa American finaaleissa 2015 ja 2016 tappiot juuri Chilelle. Chilestä olikin tullut melkoinen peikko Messin haaveille saavuttaa arvoturnausvoitto Argentiinan paidassa.

Tässä turnauksessa hallitsevan mestarin Chilen voittokulku katkesi välierissä yllätystappioon Perulle. Argentiina puolestaan hävisi välierissä arkkiviholliselleen Brasilialle.

Kisaisäntä Brasilian ja Perun välinen loppuottelu pelataan sunnuntaina Rio de Janeiron kuuluisalla Maracana-stadionilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.