Mika Väyrynen lopettaa jalkapallouransa

Väyrynen kertoi tähtäävänsä jatkossa valmentajaksi.

Jalkapallomaajoukkueen pitkäaikainen runkopelaaja Mika Väyrynen lopettaa peliuransa 36-vuotiaana. 63 miesten maaottelua pelannut keskikenttäpelaaja ilmoitti päätöksestään Palloliiton sivuilla julkaistulla videolla.

– Totta kai se on vaikea ratkaisu. Olen miettinyt asiaa jo vuoden päivät. Koen, että nyt on hyvä hetki sille, Väyrynen sanoi.

Väyrynen pelasi urallaan kotimaan liigan lisäksi Hollannissa, Englannin mestaruussarjassa sekä Yhdysvaltain MLS-sarjassa. Uransa viimeisen kauden hän pelasi kotimaan liigassa HIFK:ssa.

– Ehkä parhaat ystävyyssuhteet ovat tulleet maajoukkueesta. Petri Pasasen kanssa vietettiin monta vuotta maajoukkueessa, oltiin leireillä aina kimpassa. Hänestä on tullut loistava ystävä minulle, Väyrynen sanoi.

Väyrynen kertoi tähtäävänsä jatkossa valmentajaksi.

– Olen joskus miettinyt, että olisin pystynyt ehkä parempaan. En ole missään tapauksessa pettynyt, mutta muutamat loukkaantumiset hiukan hidastivat kehitystä ja olisin voinut ottaa vielä seuraavan askeleen urallani. Mutta kaiken kaikkiaan olen tosi tyytyväinen, Väyrynen summasi uransa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.