Missä juhlitaan jalkapallomestaruutta?

Huipputasaisen jalkapalloliigan kausi huipentuu sunnuntaina mestaruusjuhliin, mutta missä? Päätöskierrokselle päästään todella herkullisesta asetelmasta: kärkikolmikko SJK, RoPS ja HJK mahtuu kahden pisteen sisään.

Seinäjoen ensimmäinen jalkapallomestaruus tulee, jos SJK voittaa kotonaan sarjajumbo Jaron.

– Sunnuntaina pelataan mestaruudesta. Ja täytyy muistaa, että emme ole koskaan aiemmin olleet tällaisessa tilanteessa. Ja se on mahtavaa. Siitä ei ole mitään syytä olla hermostunut, vaan siitä pitää nauttia, sanoo SJK:n päävalmentaja Simo Valakari seuran nettisivuilla.

– Fiilikset ovat oikeastaan aika sanoin kuvailemattomat tällä hetkellä. Ei ole mitään paineita, enkä ole yhtään hermostunut tai mitään. Minä vain nautin tällä hetkellä ja odotan malttamattomana matsia, hyökkääjä Roope Riski täydentää SJK:n hermostumattomuuden.

RoPS kohtaa vieraissa FC Lahden ja HJK vieraissa KuPSin. RoPS on SJK:sta pisteen päässä.

– Tilanne on täysin paineeton, sillä olemme jo varmistaneet mitalin ja paikan europeleihin tulevalle kesälle, toteaa RoPS-luotsi Juha Malinen RoPSin sivuilla.

Jos SJK tai RoPS käyttävät tilaisuutensa, on Suomessa paitsi ensimmäinen seinäjokelainen tai rovaniemeläinen mestari myös ensimmäinen syksy ilman HJK-juhlia seitsemään vuoteen. Kuuden peräkkäismestaruuden Klubi on kahden pisteen päässä SJK:sta ennen päätöspeliä.

– Meidän ei kannata lähteä ihmettelemään muiden tekemistä, vaan keskittyä täysillä niihin asioihin, mihin me voimme vaikuttaa eli omaan peliimme. Viimeisen vihellyksen jälkeen voi sitten katsoa sarjataulukon tilannetta. Kausi on aina mukavampi päättää hyvään peliin ja hyvään tulokseen, HJK:n käskyttäjä Mika Lehkosuo muistuttaa HJK:n netissä.

Jaron pitkä taival päättymässä?

Pietarsaaren ylpeys Jaro on pelannut pääsarjassa vuodesta 2002 lähtien, mutta nyt putki on katkeamassa. Jaron on säilyäkseen voitettava mestaruutta himoitseva SJK, ja karsijan paikalla olevan KTP:n on hävittävä kotonaan Ilvekselle.

KTP:tä pisteen edellä oleva VPS puolestaan kohtaa vieraissa IFK Mariehamnin, joten myös jännittävä säilymistaisto huipentaa komean jalkapallokauden.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.