MyPa ja VPS voittivat, Honka hävisi

VPS ja MyPa aloittivat jalkapallon Eurooppa-liigan ensimmäisen karsintakierroksen torstaina kotivoitoilla. Honka puolestaan kohtasi virolaisen Sillamäe Kalevin vieraissa ja taipui 1-2-tappioon.

VPS kaatoi ruotsalaisen Brommapojkarnan 2-1 Valkeakoskella, jonne se joutui koska kotikenttä Vaasassa ei täytä europelien vaatimuksia. MyPa voitti färsaarelaisen IF Fuglafjördurin 1-0.

VPS nousi voittoon tukholmalaisvieraastaan toisella puoliajalla. Brommapojkarna johti tauolla, mutta vaasalaiset tekivät toisella puoliajalla kaksi maalia minuutin sisään.

Ensin Sebastian Strandvall laukoi 53. minuutilla vapaapotkun 17 metristä suoraan yläkulmaan ja minuuttia myöhemmin Jarno Parikka katkaisi palautuksen maalivahdille ja sijoitti 2-1-maalin.

Strandvall pelasi Hakassa monta kautta eli hän pelasi entisellä kotikentällään.

- Näki että maalivahdilla oli pelituntuma vähän hukassa, muuri oli huonosti sijoitettu. Tietenkin heidän maalinsa harmittaa, muuten peli sujui hyvin, Strandvall sanoi.

MyPa lähtee toiseen osaotteluun Färsaarille maalin etulyöntiasemassa. Ottelun ainoan maalin teki 76. minuutilla Denis Abdulahi. Esityön teki Tommi Vesala, joka kuljetti pallon päätyyn ja löysi Abdulahin takaviistosta.

- Kolme maaliahan meidän piti tehdä, joten homma meni nyt hieman vaikeaksi. Näimme kuitenkin, ettei vastustaja ole kovin kovalla tasolla, Abdulahi sanoi.

- Otimme pelin täysin haltuun toisella puoliajalla, mutta tolpat, rima ja maalivahti pelastivat vastustajan, harmitteli MyPan valmentaja Antti Muurinen.

Sillamäe meni johtoon Honkaa vastaan reilun puolen tunnin kohdalla. Keskityspallo löysi honkalaisten takatolpalta vapaana olleen Daniil Ratnikovin, joka puski pallon Walter Viitalan jalkojen välistä maaliin.

Virolaiset karkasivat 2-0-johtoon ennen espoolaisten kavennusta. Ilari Äijälä epäonnistui pilkulta, mutta Armend Kabashi tuikkasi jatkopallon sisään.

- Tulos oli varmasti oikeutettu. Vierasmaali oli vähimmäistavoite, mutta kaksi päästettyä maalia harmittavat. Ne tulivat omista virheistä. Meillä oli lopussa paikkamme tasoittaa, Äijälä totesi.

Toiset osat pelataan 10. heinäkuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.