MyPan europelit päättyivät

Myllykosken Pallon matka jalkapalloilun Eurooppa-liigassa tyssäsi toiselle karsintakierrokselle, kun joukkue hävisi otteluparin Dinamo Minskiä vastaan maalein 0-3. Maaliton tasapeli kotikentällä ei sentään saanut kouvolalaisten päitä painuksiin.

- Kolmen maalin takamatka näin kovaa joukkuetta vastaan oli mahdottomuus kiinni saatavaksi. Teimme sen, mihin pystyimme, kuvaili MyPan valmentaja Antti Muurinen.

MyPan ei tarvinnut hävetä esitystään kotiottelussaan. Dinamo oli vaihtanut avauskokoonpanoonsa neljä uutta nimeä sitten Valko-Venäjällä pelatun avausosan, mutta sivuun siirtyneistä kolme tuli kentälle toisella puoliajalla vaihtomiehinä.

Parhaat tekopaikat hukkasi vieraiden viimeisen vartin vaihtomies Jevgeni Nikitin. Vaikkei maaleja tullutkaan, MyPassa iloittiin joukkueen kauden ykköstykin Pekka Sihvolan tultua päivää ennen peliä isäksi, joten kenties hyökkääjän jalka kevenee seuraaviin kotimaan otteluihin.

MyPan 29-vuotiaalle maalivahdille Ville Iiskolalle euroseikkailu oli ensimmäinen urallaan, vaikka hänellä on takanaan jopa 37 juniorimaaottelua. Iiskolan ohella oikea laitapakki Atte Hoivala on alkanut löytää liigavirettä tosissaan.

- Vaikeat lähtökohdat nähden tulos oli hyvä. Nollapeli on hieno juttu, koska niitä ei ole liigassakaan monta tällä kaudella tullut, naurahti kahdeksatta liigakauttaan pelaava Eskolanmäen yläasteen matematiikan lehtori Iiskola.

Viime kaudella yli 400 000 euron tappion tehneelle MyPalle europeleistä saatu 260 000 euron palkintoraha oli elintärkeä.

MyPalle eurosyksy oli jo 16:s, vaikka seura pelasi ensimmäiset ottelunsa Cup-voittajien cupissa kaudella vasta 1993-94. Kuusi viimeisintä kertaa myllykoskelaisten matka on jatkunut vähintään kaksi kierrosta.

- MyPalle ja Suomelle tasapelistä irtoavalla pisteellä voi olla merkitystä eurorankingissa, Muurinen muistutti.

Paluu kotimaan sarjaan sunnuntaina KuPSia vastaan voi olla MyPalle vaikea. Vaihtopenkille riitti vain kolme tervettä kenttäpelaajaa. Tuomas Aho ja Juha Pirinen ovat liigassa pelikiellossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.