Norjalaisseura hylkäsi Lewandowskin - ei maksanut lentoa Puolasta

Norjan jalkapallon kakkostasolla pelaava Hödd oli kahdeksan vuotta sitten lähellä saada riveihinsä Bayern Münchenin nykyisen tähden Robert Lewandowskin, mutta hankinta kariutui yllättävään syyhyn: seura ei katsonut tarpeelliseksi maksaa nuorukaisen lentoa Puolasta Norjaan.

Tiistaina viisi maalia yhdeksässä minuutissa Saksan Bundesliigan ottelussa tehnyt Lewandowski, 27, pelasi vuonna 2007 Puolan divaritasolla Znicz Pruszkowissa, ja maalivainu oli jo tuolloin kohdallaan: 32 ottelua, 21 maalia.

Höddin apuvalmentaja Lars-Petter Rönnestad kertoi Verdens Gang -lehdelle, että hänen ystävänsä oli huomannut Lewandowskin kyvyt Puolassa. Tuolloin Norjan kolmosessa pelannut Hödd olisi saanut Lewandowskin ja erään toisen puolalaispelaajan näytille, jos seura olisi kustantanut matkan.

- Yritimme saada seuran suostumaan, mutta ei se onnistunut. Hän oli tuntematon pelaaja Puolan kolmosdivisioonasta. Ei ollut hyväksyttävää maksaa hänen tuomisensa tänne näytille, Rönnestad muisteli.

Vuosi tuon jälkeen Lewandowski teki debyyttinsä Puolan maajoukkueessa ja siirtyi Lech Poznaniin. Sen jälkeen hän siirtyi ensin Dortmundiin ja viime kesällä Bayerniin, ja uratilastot Bundesliigasta ovat hurjat: 99 maalia 167 ottelussa.

- Olisi tietysti ollut hienoa, jos olisimme onnistuneet tuolloin, mutta ihan ookoo että tässä kävi lopulta niin kuin kävi, Rönnestad totesi alakuloa äänessään.