Nuorentuneet haastajat horjuttavat Yhdysvaltoja naisten MM-jalkapallossa – Maailman paras naisjalkapalloilija sanoi ei MM-kisoille

Jalkapallon naisten maailmanmestaruuskilpailujen alla suurimmat puheenaiheet eivät ole koskeneet osallistuvia joukkueita. Ensin maailman parhaaksi naisjalkapalloilijaksi valittu Ada Hegerberg vahvisti, ettei edusta Norjaa turnauksessa. Sittemmin selvisi, että useita lippuja kerralla ostaneiden paikat stadioneilla eivät välttämättä ole vierekkäisiä.

Närää on aiheuttanut myös miesten Etelä-Amerikan mestaruusturnauksen finaalin sijoittaminen samalle päivälle naisten MM-loppuottelun kanssa. Naisten 24 joukkueen MM-lopputurnaus alkaa perjantaina Ranskassa.

Suomen naisten maajoukkueen päävalmentaja Anna Signeul ei koe, että muu kansainvälinen jalkapallo häiritsee naisten turnausta. Hegerbergin päätökseen hän suhtautuu tyynesti.

–  Hän tekee omat päätöksensä. Se on harmillista niin hänen itsensä, Norjan joukkueen kuin kaikkien katsojienkin kannalta, Signeul harmittelee.

Hegerberg ei ole pelannut maajoukkueessa vuoden 2017 jälkeen, koska hänen mielestään Norjassa ei kunnioiteta riittävästi naisjalkapalloilua. Norjalaisten naispelaajien palkkioita on sittemmin nostettu miesten tasolle, mutta Hegerbergin päätös on pitänyt.

Uuden sukupolven kisat

Signeulin mielestä kansainvälisen naisjalkapallon taso on nyt korkealla. Moni joukkueista on tehnyt edellisten kisojen jälkeen sukupolvenvaihdoksen, mikä tarkoittaa turnauksessa pelaavien pelaajien kasvaneen entistä paremmissa olosuhteissa.

Neljän vuoden takaisen lopputurnauksen jälkeen joukkuettaan ovat nuorentaneet muun muassa Yhdysvallat, Japani, Norja, Ruotsi ja Saksa.

–  Taso on selvästi nousussa, vaikka monessa joukkueessa pelaajat ja valmennus ovat vaihtuneet viime vuosien aikana. Odotan, että turnauksessa joukkueet ovat hitsautuneet yhteen ja peli on parhaimmillaan, Signeul sanoo.

Viihdyttävä Ranska piikki Yhdysvalloille

Signeulin silmissä suurimpia voittajasuosikkeja ovat puolustava mestari Yhdysvallat, olympiavoittaja Saksa ja kotiyleisönsä edessä pelaava Ranska. Kolmikon kovimmat haastajat ovat edellisissä kisoissa himmeämmät mitalit napanneet Japani ja Englanti.

–  Englanti näyttää mielestäni todella hyvältä. Heidän nuoret pelaajansa ovat kasvaneet aikuisiksi. Hyökkääjä Fran Kirby on ollut loukkaantumisensa jälkeen erinomainen. Ainoa kysymysmerkki on maalivahtipeli, Signeul tuumii.

Ranskan Signeul mainitsee viihdyttävimmäksi joukkueeksi. Naisten Mestarien liigan voittajajoukkue Lyonista joukkueensa rungon rakentava Ranska onnistui tammikuussa kaatamaan Yhdysvallat 3–1. Tappio on Yhdysvaltojen ainoa edellisten 21 kuukauden aikana.

–  Olen innostunut Ranskasta, koska heillä on niin nopea joukkue. Heidän pelinsä on vauhdikasta ja hauskaa.

–  Delphine Cascarino ja Amel Majri ovat poikkeuksellisia pelaajia. He ovat erinomaisia laidalla ja pystyvät tekemään myös maaleja, Signeul kehuu Ranskan huippuyksilöitä.

Kuukauden kestävä MM-lopputurnaus huipentuu 7. heinäkuuta Lyonissa pelattavaan loppuotteluun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.