Nuorisotähdet loistavat alle 21-vuotiaiden EM-jalkapallossa

Jordan Pickford, Saul Niguez ja Gianluigi Donnarumma ovat Puolan EM-turnauksen isoja nimiä.

Puolassa perjantaina alkanut jalkapallon alle 21-vuotiaiden EM-turnaus on pelaajille loistava tilaisuus antaa suurseuroille näyttöjä.

Osa pelaajista on kuitenkin näyttönsä jo antanut.

Yksi heistä on englantilaismaalivahti Jordan Pickford, jonka tämän viikon siirto Sunderlandista Evertoniin saattaa nousta erilaisten bonusten jälkeen 30 miljoonaan puntaan eli 34 miljoonaan euroon.

Pickford oli suuressa roolissa, kun Englanti aloitti EM-kisat perjantaina 0–0-tuloksella Ruotsia vastaan. Hän torjui ottelussa rangaistuspotkun.

– Meillä on kaksi alkulohkon peliä aikaa parantaa esitystämme ja edetä välieriin, Pickford tiivisti Euroopan jalkapalloliiton Uefan kotisivuilla.

Puolan kisoissa nähdään useita pelaajia, jotka ovat jo raivanneet tiensä kansainväliselle huipulle tai ovat hilkulla murtautua sinne.

Esimerkiksi Espanjan joukkueesta löytyvät Atletico Madridin Saul Niguez ja Real Madridin Marco Asensio, jotka ovat nousseet myös miesten maajoukkueeseen.

Yksi Espanjan EM-ryhmän seuratuimmista nimistä on Malagassa viime kaudella 14 liigamaalia tehnyt Sandro Ramirez.

Donnarumma suututti seurajohdon

Italian alle 21-vuotiaiden joukkueen suurimpiin tähtiin kuuluu AC Milanin maalivahti Gianluigi Donnarumma.

Useisiin suurseuroihin yhdistetty Donnarumma kieltäytyi tällä viikolla tekemästä jatkosopimusta AC Milanin kanssa. Nuorukaisen päätös hermostutti milanolaisseuran johdon.

– Olemme päätöksestä karvaasti pettyneitä, AC Milanin toimitusjohtaja Marco Fassone sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Saksalla on marssittaa kentälle muun muassa Serge Gnabry, joka nähdään jatkossa Bayern Münchenin paidassa.

Turnauksen isoihin nimiin kuuluvat myös muun muassa Saksan Max Meyer, Espanjan Hector Bellerin ja Portugalin Renato Sanches, jolla on takanaan vaikea seurajoukkuekausi.

Alle 21-vuotiaiden EM-kisat ovat nimenä hieman harhaanjohtava, sillä lopputurnauksen vanhimmat pelaajat ovat 23-vuotiaita. Karsintojen alkaessa kaikkien pelaajien on täytynyt olla 21-vuotiaita tai alle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.