Nyt pelataan JJK:n historian tärkein peli

ASETELMA: Nyt kirjoitetaan jyväskyläläistä jalkapallohistoriaa isolla pensselillä. Sarjakakkonen JJK kohtaa kärkijoukkue Viikingit, eikä panoksena ole sen vähempää kuin paikka Veikkausliigassa.

Ottelun voittaja saa tukevan otteen sarjanoususta, sillä kummankaan loppuohjelma ei vaikuta mahdottomalta. Toisaalta häviäjääkään ei kirjoiteta ulos nousutaistelusta, koska karsintapaikka on edelleen omissa käsissä.

Näistä asetelmista voisi odottaa aktiivista hyökkäyspeliä. Mutta.

- Luulisin, että molemmat puolustavat kurinalaisesti, eikä maalipaikkoja nähdä monta, JJK:n valmentaja Ville Priha puntaroi.

- Edessä on fyysinen vääntö. Ainakin viime pelissään Oulua vastaan Viikingit potki pääasiassa pitkää palloa (Joonas) Sareliukselle, joka onkin todella vahva pääpalloissa.

JJK:lta ovat sivussa vain pelikieltoinen Mika Lahtinen sekä pitkäaikaispotilas Niko Markkula. Sitkeästä akillesjännevaivasta kuntoutuvan Teemu Pulkkisen pelikunto on yhä vajavainen.

Viikinkien sairastuvalla on sen sijaan väkeä kuin Odinin pidoissa, jos historiaan viittaava vertaus sallitaan. Justus Vajanne, Nicolas Kivistö, Eero Peltonen, Mika Helin, Kim Raimi ja Tero Karhu huilaavat loppukauden kamppailut. Itähelsinkiläisten onneksi joukkueesta löytyy sekä laatua että määrää.

- Vaikka sieltä on miehiä poissa, niin melkein jokaisella pelaajalla heidän avauskokoonpanostaan on kokemusta Veikkausliigasta, Priha muistuttaa.

- Viikingit on erittäin hyvä Ykkösen joukkue, mutta niin olemme mekin.

ARVIO: Uskotaan Prihaa ja povataan vähämaalista vääntöä. Viime otteluiden kuntokäyrän perusteella todennäköisin lopputulos on JJK:n kotivoitto 1-0. Ainokaisen iskee Babatunde Wusu.

SEURAA HEITÄ: Pelle vai pelimies? JJK:n youtube-hankinta Vinny on jakanut mielipiteet seurajohtoa myöten. Jo kertaalleen Huimaan passitettu laituri on väläytellyt vaarallisuuttaan 1 vastaan 1 -tilanteissa, mutta pääasiassa numero C253 on jäänyt jämäminuuteille. Tänään Mika Lahtinen on laidaltaan sivussa, joten olisiko aika antaa Vinnylle ja jyväskyläläisille kännykkäkamerakuvaajille mahdollisuus tehdä uutta youtube-historiaa.

Miten paljon lahjakkuutta voi mahtua yhteen perheeseen? Suomen parhaisiin kirjailijoihin kuuluvan Kjell Westön vanhin poika Benjamin on ehtinyt pelata jo Werder Bremenin junioriakatemiassakin. Nykyisin Viikinkien keskikentällä taiteileva vasuri joutuu hyväksymään, että hänen suorituksistaan kirjoittavat paljon isä-Kjelliä heikommat kynäniekat. Kuten vaikkapa allekirjoittanut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.