Odotettu paluumuuttaja JJK:hon

JJK saa ensi kaudeksi riveihinsä odotetun paluumuuttajan. Antto Tapaninen vahvistaa kettujen puolustuslinjaa vuoden mittaisella sopimuksella. Viime kauden Kakkosen MP:ssä pelannut Tapaninen sanoo päätöksen paluusta syntyneen helposti.

– Tiesin jo hyvissä ajoin JJK:n olevan kiinnostunut. Tämä tuntui kaikin puolin järkevimmiltä ratkaisulta. Halu pelata ylempänä oli suurin syy. Lisäksi tämä on opiskelun ja perheen suhteenkin helpoin ratkaisu, Mikkelissä pelaamisestaan huolimatta koko ajan Jyväskylässä asunut Tapaninen taustoittaa.

Urallaan pahoista loukkaantumisista kärsinyt Tapaninen sanoi keväällä Keskisuomalaisen haastattelussa lähtevänsä Mikkeliin hakemaan itseluottamusta sekä pelirohkeutta ja -tuntumaa.

– Käytännössä noinhan se meni. Pelit kulkivat hyvin ja pelasin tosin paljon. Aloin taas nauttia pelaamisesta. Lisäksi joukkue pärjäsi ja voitimme paljon, sekin piristi mieltä.

JJK:ssa Tapaninen laskee pääsevänsä isoon roolin nuoressa puolustuksessa.

– Kyllä mä uskon, että isoa ruutua on tarjolla. Joukkue on nuori ja olen itse jo kokeneemmasta päästä, vaikka se vähän huvittavalta kuulostaakin. Pitää ottaa siellä kentällä sitä johtajan roolia ja sanoa nuoremmille miten hommat tehdään, itsekin vasta 24-vuotias Tapaninen naurahtaa konkarin roolistaan.

Veikkausliiga siintää vielä laitapuolustajan mielessä, tosin tietyin reunaehdoin.

– Sen verran kunnianhimoinen olen, että haluan eteenpäin ja mahdollisimman korkealle. Tärkeintä on kuitenkin päästä säännöllisesti pelaamaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.