Olympialaisissa jälleen korealainen lippuskandaali

Lontoon olympialaisten jalkapallo alkoi korealaisella lippuskandaalilla ja näyttää myös päättyvän sellaiseen. Tällä kertaa kohutaan eteläkorealaisen pelaajan välittämästä poliittisesta viestistä eilisen miesten pronssiottelun jälkeen.

Kansainvälinen olympiakomitea on aloittanut asian tiimoilta tutkimuksen ja pyytänyt Etelä-Korean olympiakomiteaa ryhtymään pikaisiin toimenpiteisiin. Kyseinen pelaaja on määrätty jättämään lauantain palkintojenjako väliin.

Etelä-Korea kaatoi Japanin pronssiottelussa 2-0. Ottelun jälkeen yksi korealaispelaajista piteli Etelä-Korean lippua, johon oli kirjoitettu poliittinen iskulause. Lipussa otettiin kantaa Etelä-Korean ja Japanin väliseen aluekiistaan Japaninmerillä sijaitsevista saarista.

Molemmat maat pitävät saaria, jotka tunnetaan Japanissa nimellä Takeshima ja Etelä-Koreassa nimellä Dokdo, itselleen kuuluvina. Tällä viikolla Etelä-Korean presidentti Lee Myung-bak suututti japanilaiset vierailemalla saarilla.

Lontoon kisojen alussa Pohjois-Korean jalkapallonaiset protestoivat rajusti, kun valotaululla näytettiin virheellisesti Etelä-Korean lippu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.