Oppiko kettulauma kärsivällisyyttä?

ASETELMA: JJK otteli viime viikolla kahdesti PK-35:ttä vastaan ja kärsi kaksi samanhenkistä tappiota. Kokeneempi ja kärsivällisempi PK napsi 2–0 ja 1–0 -voitot. Kettunuttujen ottelutahti on ollut viime aikoina melkoisen reipas, tämän illan kamppailu on jo viides 15 vuorokauden sisään. Kun rinki on kapea ja miehistö nuori, mitataan joukkueen kanttia tällä hetkellä ihan tosissaan.

Sarjataulukossa AC Oulu kuuluu tällä haavaa päävastustajiin, se on kerännyt kaksi pistettä JJK:ta enemmän (9-7). Sijat 6.-9. mahtuvat kahden pisteen sisään, kun viimeistä edellisenä oleva Jippo on kerännyt JJK:n tavoin seitsemän pistettä. JJK on tosin pelannut yhden ottelun enemmän kuin muut alemman keskikastin porukat.

Maalinteon sietämätön tuska on taas saanut niskalenkkiä JJK:sta, eikä otteluissa PK:ta vastaan ollut juurikaan edes paikkoja. Viimeksi verkko heilui Jippoa vastaan ja kuivalla kaudella on mittaa yhteensä jo 190 minuuttia. Kyseisen ottelun kolme osumaa muodostavatkin puolet JJK:n tämän kauden maaleista. Työntäyteinen kesäkuu sisältää tämän jälkeen vielä kolme ottelua, joten voittotili olisi taas syytä saada auki. Kuun vaihteessa koittavalle parin viikon tauolle olisi mukavampi lähteä ilman, että putoamispeikko huohottaa niskavilloissa kiinni.

ARVIO: PK-35 antoi JJK:lle oppitunnin kärsivällisyydestä ja pitkää pinnaa tarvitaan tälläkin kertaa. Ottelua ei tarvitse voittaa ensimmäisen puolen tunnin, ei edes ensimmäisen puoliajan aikana. Mikäli läksyt ovat menneet jakeluun, JJK voittaa 1–0 tai 2–1. Numerot voivat toki pyörähtää vierasjoukkueenkin hyväksi.

SEURAA HEITÄ: Pallojonglööri Robert Taylor loukkaantui kauden avauskierroksella eikä ole sen jälkeen pystynyt pelaamaan. Täydessä iskussa nuorukainen ei varmasti vielä ole, mutta kettusten hyökkäysten rakentelulle huipputaitava toisen polven jjk-lainen on silti äärimmäisen tärkeä.

AC Oulun keskikentällä puolestaan häärii vielä tämän kauden 71 maaottelun mies, Mika Nurmela. 42-vuotias oululaisen futiksen ikoni toimii myös seuran urheilutoimenjohtajana ja hän on ilmoittanut, että pelitouhujen osalta tämä kausi on vihdoin se viimeinen. Pitkästä urasta on syytä nostaa hattua, esimerkiksi Nurmelan ensimmäisestä maaottelusta on jo lähes 22 vuotta aikaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.