PK venytti nollaputkeaan JJK:n kustannuksella - Mittaa yli 400 minuuttia!

Tällä kertaa peli oli niin kuin kelikin: nihkeä, hiostava, hautova ja kuluttava. Kärsivällisyys oli valttia ja sitä oli kokeneemmalla ja iäkkäämmällä vierasjoukkueelle koti-JJK:ta enemmän. Niinpä kolme pistettä matkasi 2–0 -voiton turvin Vantaalle.

– Samaa tasaista paskaa se oli koko illan. Mitään taktisia asioita on ihan turha miettiä jos ei saada kahta syöttöä peräkkäin omille, JJK:n keskikentän oikealla laidalla täydet minuutit uurastanut Mikko Manninen latasi.

No, Mannisen analyysi oli ehkä liiankin kriittinen, mutta toisaalta totta on, että kettunuttujen vähäinenkin hyökkäyspelaaminen otti ja katosi toisella puoliajalla kokonaan. Peräti ujoa se oli ensimmäiselläkin. Aleksis Lehtonen latasi kääntölaukauksen puolen tunnin pelin jälkeen 18 metristä ja aivan ottelun loppuhetkillä JJK sai pariin otteeseen toimitettua pallon boksiin kulmapotkusta.

Siinäpä ne hyökkäyspään tapahtumat kotijoukkueen osalta sitten olivatkin.

PK:n pelaaminenkaan ei suinkaan ollut mitään ilotulitusta, vaan ennen muuta kärsivällistä kyttäämistä. Kokenut joukkue venytti Harjulla nollaputkensa jo 423 minuutin mittaiseksi ja pitävä puolustus antaa joukkueelle uskoa, että se maali syntyy ennemmin tai myöhemmin.

– Se oli alun perinkin ajatuksena, että ensin laitetaan puolustus kuntoon ja sitten otetaan hiljalleen hyökkäyspeliä mukaan. Kun nolla on pysynyt noin pitkään, joukkueella on vahva usko siihen, että kun maltamme painaa omassa päässä hommia, vastustajan verkko heiluu ennemmin tai myöhemmin, PK:n päävalmentaja Jari Europaeus sanoi.

Karkeita virheitä

Ja niinhän siinä sitten kävikin. JJK:n puolustus aukesi kolmeen otteeseen kuin saluunan ovet. 69 minuutin pelin jälkeen iski Joni Korhonen, seitsemän minuuttia myöhemmin "Taikuri" John Weckström. Ennen maaliaan Weckström ehti laukoa ylähirteen, josta pallo pomppasi maaliviivalle.

Kaikki kolme tilannetta olivat lähes identtisiä, karkeita puolustuspään virheitä.

– Kyllähän me tuossa lopussa jäätiin jalkoihin. Ensimmäisellä puoliajalla saatiin oikealta laidalta muutama hyökkäyksen poikanen aikaiseksi, mutta toisella jaksolla ei enää sieltäkään, JJK:n päävalmentaja Juha Pasoja totesi.

JJK ja PK-35 kohtaavat toistamiseen jo sunnuntaina Vantaalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.