Palloilun supersunnuntailla räväkkä startti – JJK pyöritti sarjajohtajaa mielin määrin

Kettupaidat näyttivät, että he eivät aio luopua Ykkösen sarjapaikastaan.

JJK käynnisti jyväskyläläisen palloilun supersunnuntain räväkästi. Kettujoukkue venyi tärkeällä hetkellä yhteen kauden parhaista esityksistään jalkapallon Ykkösessä. Sillä heltisi myös makea palkinto: Ekenäs IF kaatui Harjulla lukemin 3–1 (1–1).

Kamppailu oli hämmentävä. Vastakkain olivat putoamiskurimuksessa kärvistelevä JJK ja sarjan kärjessä keikkuva EIF. Kentällä tätä oli vaikea hahmottaa. Kotijoukkue hallitsi kamppailua ajoittain jopa mielin määrin. Kolmen osuman lisäksi kettupaidoilla oli kosolti tekopaikkoja. Toisella jaksolla pallo paukkui kaksi kertaa tolpassa.

JJK:n sai otteluun sähäkän alun. Saku Leppänen ohjasi ensimmäisen maalin jo avausminuutilla. Vaikeimmat hetket JJK koki avauspuoliskon lopussa – sen jälkeen, kun Jonathan Estlander iski komealla laukauksella tasoituksen.

Toisella jaksolla kettujoukkue löysi taas rytmin ja loukkaantumisista johtuvien poissaolojen rasittama EIF oli helisemässä. Tulosta tuli: ensin Tommi Kari laukoi voittomaalin 2–1. Aivan lopussa Patrik Alaharjula sinetöi loppulukemat 3–1.

 

EIF:lle tappio oli vasta kauden toinen. JJK puolestaan kairasi neljännen voittonsa. Se oli tärkeä. Taulukon toiseksi viimeiseltä paikalta joukkue ei noussut ylöspäin, mutta jatkoasetelmia kolme pistettä pönkittivät mukavasti.

Voiton myötä JJK:n pistepotti Ykkösessä kasvoi lukemaan 19. Sijalla kahdeksan karsintaviivan yläpuolella on AC Kajaani, jolla on 21 pistettä. JJK:lla ja Kajaanilla on jäljellä Ykkösessä kuusi ottelua.

Katsojia Harjulla oli 1 105.

Tänään Keski-Suomessa on todellinen urheilun "supersunnuntai": JJK:n ottelun lisäksi Kirittäret jahtaa Suomen mestaruutta kello 16 alkavalla ottelussa Tampereen Manse PP:tä vastaan ja JYP kohtaa tärkeässä CHL-ottelussa slovakialaisen Banska Bystrican kello 19. Kaikki ottelut pelataan Jyväskylässä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .