Platini ei aio luovuttaa Fifa-puheenjohtajuuden suhteen

Eilen kahdeksan vuoden toimintakiellon saanut Michel Platini tähtää yhä kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtajaksi. Platini toteaa uutistoimisto AFP:n haastattelussa, että eilinen päätös oli "potku hampaisiin" mutta hän "taistelee puhdistaakseen nimensä".

Euroopan jalkapalloliiton puheenjohtaja Platini, 60, oli yksi suurimmista suosikeista Sepp Blatterin seuraajaksi, kun Fifa valitsee uuden puheenjohtajan helmikuussa. Platini ja Blatter joutuivat kuitenkin Fifan eettisen komitean syyniin, koska Blatter hyväksyi neljä vuotta sitten Fifan tekemän 1,8 miljoonan euron maksun Platinille. Platinin mukaan maksu oli hänen Fifalle vuosina 1998–2002 tekemästään työstä.

Blatter ja Platini eivät onnistuneet vakuuttamaan Fifan komiteaa maksun laillisuudesta, ja liitto antoi kummallekin kahdeksan vuoden pannan kansainväliseen jalkapallotoimintaan. Blatter ja Platini aikovat valittaa rangaistuksesta muun muassa urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen CAS:iin, ja jos Platini selviää pannasta kuiville, hän toivoo voivansa olla ehdolla 26. helmikuuta pidettävässä puheenjohtajavaalissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.