Pohjanpalo luottaa tulevaan: ”Saumoja tulee”

Joel Pohjanpalo on tuskaillut hankalan kauden kanssa seurajoukkueessaan Leverkusenissa.

Suomen jalkapallomaajoukkueen kärkipelaaja Joel Pohjanpalo on tuskaillut hankalan kauden kanssa seurajoukkueessaan Leverkusenissa. Loukkaantuminen katkaisi hienon alkukauden, ja paluun jälkeen peliaika on ollut todella tiukilla: kahdessatoista viime liigapelissä yhteensä kuusi minuuttia.

Neljä viime peliä Bundesliigassa Pohjanpalo on viettänyt vaihtopenkinkin ulkopuolella. Tuohon ajanjaksoon mahtuu valmentajan vaihto, kun Roger Schmidt sai lähteä ja Tayfun Korkut tuli tilalle. Korkut ei ole parissa pelissään peluuttanut Pohjanpaloa, mutta pelaaja ottaa asian rauhallisesti ja ennen kaikkea vaihdoksen positiivisesti.

– Kun valmentaja, joka ei anna paljon peliaikaa, vaihtuu, se pistää mielen virkeämmäksi. Maaotteluiden jälkeen uuden valmentajan kanssa varmasti pitäisi alkaa tulemaan enemmän peliaikaa, huomiseen Turkki-peliin valmistautuva Pohjanpalo luottaa.

– Harmi, ettei Schmidtin kanssa tullut aikaa, vaikka esitykset olivatkin hyviä ja treeneissä meni hyvin. Ne oli valmentajan päätöksiä, ja ainoa asia mitä siihen itse pystyi tekemään, oli vain painaa treeneissä kovempaa, Pohjanpalo muistelee.

Leverkusen painii hankalassa hetkessä: neljästä viime liigapelistä vain yksi piste. Pohjanpalo kuitenkin ymmärtää sitä, että uusi luotsi ei ole heti lähtenyt radikaaleihin ratkaisuihin.

– Uusi valmentaja on ehtinyt olla pari viikkoa, ei siinä vielä ollut odotettavissa isoja pelillisiä muutoksia. Lähti kokoonpanoissa aika turvallisesti, vanhojen ja kokeneiden pelaajien kautta, sellaisten jotka ovat kokeneet näitä (vaikeuksia) ennenkin.

– Nyt sitten katsotaan maaotteluiden jälkeen, kun päästään työskentelemään enemmän joukkueena yhdessä. Varmasti jonkin näköisiä muutoksia tulee, ja varmasti itsellekin tulee saumoja.

– Valmentaja Korkut sanoi minulle, että on kuullut vain erittäin positiivista siitä, miten olen toiminut ja pelannut. Sanoi, että jatka vain samaan malliin, niin varmasti peliaikaa tulee. Ja myös treeneissä ollut mielissään siitä, mitä teen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.