Qatar kiistää lahjonnan jalkapallon MM-kisahaussa

Qatar kiistää jyrkästi jalkapallon vuoden 2022 MM-kisapaikkaan liitetyt lahjontaepäilyt. Qatarin hakukomitean mukaan syytösten tarkoituksena on mustamaalata maan hakuprosessia.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Qatar kommentoi kohua näin laajasti. Qatarin tiedotteen mukaan heillä ei ole mitään salattavaa, koska MM-kisahaussa on noudatettu kaikkia sääntöjä.

Qatarin valinta MM-kisojen isäntämaaksi joutui hiljattain epäilyttävään valoon, kun Sunday Times -lehti uutisoi, että qatarilainen Aasian jalkapalloliiton ex-johtaja Mohamed bin Hammam voiteli jalkapallopäättäjiä viidellä miljoonalla dollarilla vuonna 2010 saadakseen heidät äänestämään Qatarin valinnan puolesta. Bin Hammam on pysynyt asiassa hiljaa.

Qatarin hakukomitea kertoo tiedotteessaan olleensa yhteydessä bin Hammamiin, mutta kieltää hänen olleen mukana hakuprosessissa.

Vuosien 2018 ja 2022 kisahakuja tutkiva komitea on ilmoittanut julkistavansa tuloksensa Brasilian MM-kisojen jälkeen. Jos Qatarin todetaan syyllistyneen vilppiin, se voi menettää kisaisännyyden.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.