Ranska ja Sveitsi vahvasti kiinni suorassa paikassa jalkapallon MM-kisoihin

Portugalin päävalmentaja Fernando Santos suitsutti Cristiano Ronaldoa.

Ranskan jalkapallomaajoukkue piti paikkansa A-lohkon kärjessä kellistämällä Bulgarian MM-karsinnoissa myöhään lauantai-iltana. Blaise Matuidin osumalla irronneet sarjapisteet nostivat Ranskan pisteellä ohi Ruotsin, joka kuritti alkuillan kotiottelussaan Luxemburgia 8–0.

Ranska on vahvasti kiinni suorassa MM-paikassa, sillä se kohtaa päätösottelussaan Valko-Venäjän. Ruotsi matkaa lohkokolmosen Hollannin vieraaksi.

Bulgarian kaataminen nosti Didier Deschampsin Ranskan menestyneimmäksi maajoukkuevalmentajaksi. Hänellä on koossa 42 voittoa 68 ottelusta.

Helppoa ei Sofian illassa Ranskalla ollut, vaikka Matuidi kiepautti vieraat johtoon alkuminuuttien mahtilaukauksella pienestä kulmasta takaylänurkkaan.

– Vaikea ottelu, lukuisia virheitä. Oleellinen (voitto) irtosi, ja vain sillä on merkitystä, mutta meidän pitäisi pystyä parempaan, Deschamps tuumi.

"Luojan kiitos hän teki maalin"

Portugali ja Sveitsi ratkaisevat tiistaina keskinäisessä ottelussaan, kumpi etenee suoraan MM-lopputurnaukseen Venäjälle.

Euroopan mestari Portugali saa B-lohkon ottelun kotikentälleen, mutta tarvitsee voiton.

Lauantai-iltana Portugali oli yli tunnin pinteessä Andorraa vastaan. Puoliajalla vaihdosta kentälle tullut Cristiano Ronaldo avasi Portugalin maalitilin.

– Luojan kiitos hän teki maalin. Cristiano Ronaldo oli ratkaiseva tekijä tässä ottelussa, mutta hän onkin maailman paras, suitsutti päävalmentaja Fernando Santos.

Andre Silva viimeisteli Portugalille 2–0-vierasvoiton Andorra la Vellan tekonurmella.

– Tuollaisella kentällä emme oikein päässeet pelaamaan omaa peliämme, mutta turvasimme maailman parhaaseen, Santos sanoi.

H-lohkossa Belgia on jo varma joukkue MM-turnaukseen, mutta jatkokarsijasta on vielä kinaa. Kreikka nousi toiseksi kääntämällä Kypros-ottelun edukseen 2–1.

Bosnia-Hertsegovina on kahden pisteen päässä Kreikasta, joka pelaa päätösottelunsa Belgiaa vastaan. Bosnialaiset kohtaavat Viron vieraissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.