Ranska varoo astumasta Islannin ansaan

Bacary Sagna vertaa Islantia Valioliigan voittaneeseen Leicester Cityyn.

Isäntämaa Ranska lähtee sunnuntaina ehdottomana ennakkosuosikkina jalkapallon EM-turnauksen puolivälieräotteluun Islantia vastaan.

Ensimmäistä kertaa EM-kisoissa esiintyvä piskuinen Islanti on kuitenkin turnauksen edetessä osoittanut, ettei se ole tullut Ranskaan vain osallistumaan. Lohkovaiheessa 300 000 asukkaan Islanti piinasi Portugalia 1–1-tasapeliin päättyneessä ottelussa, ja neljännesvälierissä joukkue järjesti valtavan yllätyksen lähettämällä Englannin kotimatkalle 2–1-voitolla.

Ranska puolestaan kärkkyy kolmatta Euroopan mestaruutta. Ranskalaispuolustaja Bacary Sagna vertasi Islantia Valioliigan voittaneeseen Leicester Cityyn.

– He ovat vähän kuin EM-kisojen Leicester. He ansaitsevat paikkansa ja osoittivat jo karsinnoissa, että he pystyvät voittamaan isoja maita, kuten Hollannin ja Tshekin. Emme voi aliarvioida heitä, Sagna sanoi.

Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps joutuu kasaamaan joukkueensa Islanti-otteluun ilman pelikieltoa kärsiviä Adil Ramia ja N'Golo Kantea.

Haaveita ja realismia

Islannin ruotsalainen päävalmentaja Lars Lagerbäck ja apuvalmentaja Heimir Hallgrimsson ovat juonineet joukkueensa turnauksessa jo uskomattomiin suorituksiin.

Heimir Hallgrimsson uskoo, että altavastaajan asema on Islannille eduksi.

– Islannin ja Ranskan paineissa on iso ero. Ranska ei voi hävitä, se olisi hirveää koko maalle. Islantilaiset taas ovat iloisia, jos teemme hyvän suorituksen Ranskaa vastaan, hän pohti.

– Pitää haaveilla suuria, mutta olemme myös realisteja. Voimme pelata elämämme ottelun ja silti hävitä Ranskalle.

Islannin hyökkääjä Jon Dadi Bodvarsson uskoo, että kisaisännät antavat kovemman vastuksen kuin Englanti.

– Luulen, että tämä on vaikeampi peli. Ranskalaiset ovat nopeampia pallon kanssa ja siksi vaikeampia puolustaa. Heillä on hyviä yksilöitä, ja meidän täytyy olla valmiina, hän ennakoi.

Islannin kapteenin Aron Gunnarssonin pelikunto on ollut arvoitus selkävaivan vuoksi, mutta valmentaja Lagerbäck uskoo, että tämä kuntoutuu Ranska-otteluun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.