Ranskan ykkösjoukkue PSG valitti tuomioistuimeen taloustutkinnasta

Ranskalaisen jalkapalloilun ykkösjoukkue PSG on valittanut Urheilun kansainväliseen välitystuomioistuimeen (CAS) Euroopan jalkapalloliiton Uefan syyskuussa tekemästä päätöksestä avata uudelleen tutkinta taloudellisen reilun pelin sääntöjen rikkomisesta. Nämä Financial Fair Play -säännöt (FFP) vaativat jalkapalloseuroja pitämään menonsa ja tulonsa tasapainossa.

Ranskalaisseuran todettiin rikkoneen FFP-sääntöjä 2014, mutta Uefan uusin tutkinta päättyi kesäkuussa siihen, ettei seura ole rikkonut sääntöjä. Uusien paljastusten myötä tutkinta on avattu uudelleen.

PSG maksoi viime vuonna Neymarista 220 miljoonaa euroa ja tänä vuonna Kylian Mbappesta 180 miljoonaa euroa.

Saksalaislehti Der Spiegel julkaisi maanantaina Football leaks -juttusarjassaan laajan kirjoituksen, jonka mukaan Manchester City ja PSG ovat vuosien ajan järjestelmällisesti rikkoneet FFP-sääntöjä.

Spiegelin mukaan Kansainvälisen jalkapalloliiton puheenjohtaja Gianni Infantino auttoi aiemmassa toimessaan Uefan pääsihteerinä suurseuroja selviämään rikkomuksista lievillä rangaistuksilla. Pienempiä joukkueita on suljettu eurooppalaisesta kilpailutoiminnasta rangaistuksena vastaavista rikkeistä.

Spiegelin mukaan Infantino sekaantui myös Fifan riippumattomaksi mainostaman oman eettisen komiteansa toimintaan. Uutisen mukaan Infantino pehmensi liiton uusia eettisiä ohjeita.

Infantino: Ex-työntekijöiden salaliitto

Infantino ja Fifa reagoivat Spiegelin paljastuksiin väittämällä, että kyseessä on entisten työntekijöiden salaliitto Fifan mustamaalaamiseksi.

Spiegel paljasti myös, että kuusitoista eurooppalaista suurseuraa on tunnustellut uuden "Superliigan" perustamista ja kansallisten pääsarjojen jättämistä. Bayern München on myös selvittänyt juristien johdolla, voiko se vetää pelaajansa pois Saksan maajoukkueesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.