Reuters, Guardian, Diario AS – Markkasesta maailman tunnetuin jyväskyläläinen?

Real Madridiin Tukholman AIK:sta siirtynyt jalkapalloilija Eero Markkanen nousi tällä viikolla nopeasti maailman tunnetuimpien jyväskyläläisten joukkoon.

Sen lisäksi, että Markkasen siirto oli keskiviikkoiltana ruotsalaisen urheilumedian ykkösuutinen ja Suomessakin vähintään tasoissa HJK:n Mestarien liigan karsinnoissa saavuttaman jatkopaikan kanssa, noteerattiin tapahtuma myös kansainvälisissä medioissa.

Uutistoimisto Reuters julkaisi Markkasen siirrosta uutisen otsikolla "Zidane makes mystery man Markkanen his first Madrid signing" eli vapaasti käännettynä "Zidanen ensimmäinen hankinta on myysterimies-Markkanen". Uutinen levisi muun muassa brittiläiseen laatulehti The Guardianiin ja moniin muihin medioihin. Uutiskärki perustui toki valmentajan uransa Real Madridin kakkosjoukkueessa aloittaneen ranskalaislegenda Zinedine Zidanen vetovoimaan, mutta samalla kerrattiin myös Markkasen taustat kasvattajaseura JJK:ta myöten.

Uutisessa puntaroidaan myös sitä, kuinka Real Madrid ylipäätään tuli tietoiseksi Markkasesta. AIK:n organisaation kuuluva Reutersin lähde vastaa, ettei tiedä, mutta hän arvailee Zidanen menneen Madridin urheilujohtajan luokse Markkasta esittelevän DVD:n kanssa ja sanoneen: "Haluan hänet". Kyse lienee kuitenkin leikkimielisestä heitosta, ei todellisesta tapahtumasta, kuten Ilta-Sanomat uutisoi.

Espanjalaisessa lehdistössä Markkasen siirto on sen sijaan huomioitu niukasti. Madridin jalkapalloon erikoistunut Diario AS uutisioi siirrosta jo alkuviikolla, mutta esimerkiksi Espanjan suurimman sanomalehden Marcan verkkosivuilta ei ainakaan torstaina aamupäivällä löytynyt sanaakaan Markkasesta. Toisaalta, pelkästään Real Madridin verkkosivuilla julkaistu uutinen tavoittaa hyvinkin miljoonia lukijoita.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .