SJK Allanin johdolla murskavoittoon HJK:sta ja liigakärkeen

SJK jatkoi kuuden edellisen kauden jalkapallomestarin HJK:n syöksykierrettä, kun se kukisti Seinäjoella helsinkiläisvieraansa selkeästi 3–0.

SJK nousi 51 pisteeseen ja liigakärkeen. RoPS on pisteen päässä, ja nyt kuusi peliä putkeen ilman voittoa pelannut HJK jo kuusi pistettä kärkeä perässä.

SJK:lla ja RoPSilla on pelejä jäljellä neljä, HJK:lla viisi.

SJK:n tähti oli maalin tehnyt ja kaksi järjestänyt nuori keskikenttäpelaaja Allan. Timo Tahvanainen teki 18. minuutilla 1–0 HJK-vahti Daniel Örlundin torjuttua Allanin vedon Tahvanaisen eteen. Allan ampui sitten suoraan kulmapotkusta 55. minuutilla 2–0, ja Ariel Ngueukam puski Allanin antamasta kulmasta 64. minuutilla 3–0.

HJK on viimeksi voittanut 12. elokuuta, jolloin sen etumatka SJK:hon oli yhdeksän pistettä ja RoPSiin kaksi. Sen jälkeen HJK on pelannut kaksi tasapeliä ja hävinnyt neljästi, ja sen maaliero kuudesta pelistä on 2–10. SJK on puolestaan tuon elokuisen illan jälkeen voittanut seitsemästä pelistään viisi ja pelannut kahdesti tasan.

HJK:ta uhkaa nyt jo putoaminen mitaleilta eli ensi kauden eurocup-peleihin oikeuttavalta paikalta. Neljäntenä sarjassa oleva Inter on vain kahden pisteen päässä. Interilläkin on pelaamatta viisi ottelua.

Tänään pelataan vielä putoamistaiston kannalta tärkeät ottelut Jaro–KuPS ja HIFK–KTP.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.