Sarjakärki saapuu Harjulle

ASETELMA: Harjun keskiviikkoiltaan JJK:n vieraaksi saapuu vastustaja kovimmasta päästä, oikeastaan koko kauden Ykkösen kärkipaikalla keikkunut KTP. Kotkan pojat kärsivät kauden ensimmäisen tappionsa vasta sunnuntaina, kun Haka oli valkeakoskella parempi maalein 3-1. Sitä ennen joukkue oli napsinut 13 ottelusta kymmenen voittoa ja kolme tasapeliä. Nousijan paikka on kuitenkin edelleen tukevasti hyppysissä, kun lähin uhkaaja PK-35 on seitsemän pistettä perässä. Ennakkoon  sarjan kärkipäähän povatuista joukkueista KTP on ainoa, joka on pystynyt odotuksiin vastaamaan ja on samalla vauhdilla myös ylittänyt ne.

JJK puolestaan pistäytyi edellisellä kierroksella "Bolliksella" ja aiheutti HIFK:lle sen ensimmäisen kotitappion tällä kaudella. Kettunuttujen kehityskäyrä on ollut oikeanlainen oikeastaan koko kauden, joskin touko-kesäkuussa nähtiin ajoittain merkillisiä takapakkeja ja romahduksia. Nyt Juha Pasojan suojateilla on kuitenkin käsissään (vai jaloissaan?) kauden pisin pisteputki, kun kolmesta edellisestä kamppailusta on saaliina kaksi vierasvoittoa ja tasapeli kotikentällä.

Kokoonpanon suhteen Pasojalla riittää pohtimista, kun joukkueen kaksi kokeneinta kenttäpelaajaa Mikko Manninen ja Bilal Velija ovat pelikiellossa korttitilin täyttymisen vuoksi. Manninen mestaroi tunnetusi oikean laitalinkin tontilla, Velija puolestaan on saman puolen laitapakki. Kuinka oikea sivusta nyt rakennetaan, kun kumpikaan ei ole käytettävissä? Antti Maltsin puolustajaksi ja Topi Järvinen hänen yläpuolelleen keskikentälle voisi olla yksi vaihtoehto.

ARVIO: Mannisen ja Velija poissaolo puraisee JJK:ta pahasti ja on vaikea kuvitella sarjakärjen häviävän kahta ottelua peräkkäin. Haistellaan silti pieni tasurisauma kettunutuille eli pilli soi 1-1 tai 1-2 -lukemissa.

SEURAA HEITÄ: Antto Hilska pääsee tunnetusti ilta toisensa jälkeen maalipaikoille, mutta viimeistelyn kanssa on välillä vähän niin ja näin. HIFK:ta vastaan sunnuntaina Hilska oli liekeissä, kun hän teki JJK:n avausmaalin ensimmäisellä puoliajalla ja alusti vielä Tommi Karin 2-1 -voittomaalin viitisen minuuttia ennen loppua. Itseluottamus ainakin pitäisi olla moisen ilotulituksen jälkeen tapissa.

Ykkösen dominoivin hahmo on ollut tällä kaudella KTP:n hyökkääjä Jussi Aalto, joka on mättänyt järjettömät 19 maalia 14 ottelussa. Liigatulokas SJK:sta lainalla oleva Aalto valittiin Ykkösen kuukauden pelaajaksi niin touko- kuin kesäkuussakin. Ykkösen maaliennätys on jo 33 vuoden ikäinen, kun puolalainen Wladyslaw Dabrowski mätti OTP:n riveissä 26 osumaa vuonna 1981. 1970-luvulla Legia Varsovalle 50 maalia iskeneen Dabrowskin ennätys on hyvinkin Aallon haarukassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.