Savolaiset yrittävät sitä, mikä Jyväskylässä jo osataan

ASETELMA: Ennakkotietojen perusteella Kuopiossa pyritään tällä kaudella siihen, mikä Jyväskylässä jo osataan. Siis pelaamaan lyhytsyöttöpeliin perustuvaa taitojalkapalloa. Siinä piisaakin savolaisille haastetta, sillä viime kaudella keltapaitojen peli oli melkoisen suoraviivaista kieli vyön alla juoksemista. Tämä antaa edun JJK:lle, jolla pallonhallintaan perustuva pelitapa on syvällä selkäytimessä.

Kettupaitojen osalta penkin alle menneessä liigacupissa KuPS oli ainoa joukkue, jolta JJK pystyi ryöväämään pisteitä. Ensimmäinen Seinäjoella pelattu ottelu päättyi 1-1, toisessa kohtaamisessa Kuopiossa JJK oli parempi maalein 2-1. Talven otteluille ei pidä antaa liikaa painoarvoa, mutta jotain osviittaa ne antavat.

Kummallakin joukkueella on sairastupahuolensa. Iki-JJK Tuomas Latikka on sivussa keskikesään ja ainakin tästä ottelusta ovat poissa Eero Korte ja Mikk Reintam. KuPS puolestaan joutuu tulemaan toimeen ilman Antti Hynystä, Markus Joenmäkeä ja Etchu Tabea. Lisäksi virolaisen Sander Purin pelilupaa joudutaan odottelemaan ensi viikolle saakka.

ARVIO: Hyinen SS-areena, nollakeli ja länsituulta, liigan avauskierros ja materiaaliltaan melko tasavertaiset joukkueet. Kasassa on kaikki eväät tasapelille, lukemat lienevät 0-0 tai 1-1.

SEURAA HEITÄ: Peli-iloa huokuvaa Babatunde Wusua kelpaa aina seurata. Nigerialaisen viime kausi alkoi vasta keskikesällä vakavan niskavamman vuoksi. Mutta kun Tunde palasi, hän palasi tehokkaana. 19 liigaottelussa syntyi hulppeat 14 maalia. Jos Wusu olisi saanut aloittaa kauden täydessä pelikunnossa, hän olisi pystynyt haastamaan 22 maalia tehneen Timo Furuholmin maalikuninkuuskisassa. Mikäli JJK:n peli lähtee rullaamaan, on Wusu vahva ehdokas liigan parhaaksi viimeistelijäksi tälläkin kaudella.

Jos on Wusu tärkeä mies JJK:lle, niin sitä on myös hänen maanmiehensä Paul Obiefule KuPSille. Toistakymmentä maaottelua pelannut keskikenttämies saapui Kuopioon Norjasta, jossa hän pelasi viisi edellistä kautta. Kokemusta on myös Tanskan liigasta. Obiefule on KuPSin pallollisen pelin rytmittäjä ja kapellimestari. Hänen pimentämisensä on jo puoli voittoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.