Shokkialku, paitsion hajua ja yhden miehen protesti – näin JJK:n unelma tuhoutui

JJK:n haave noususta Veikkausliigaan siirtyi ensi vuoteen, kun PK-35 Vantaa ryösti pisteet Harjulta lukemin 0–2. TPS:n ja PS Kemin voitettua samaan aikaan omat ottelunsa JJK:n panokseksi viimeiselle kierrokselle jää kamppailu sarjan neljännestä sijasta.

Vantaalaiset tehtailivat molemmat osumansa jo avauskympillä, joten odotettu kärkikamppailu lässähti yllättävän nopeasti. Ensimmäisenä PK-35:ltä osui Miguez Adan Mateo, joka unohtui kulmatilanteessa vapaaksi takatolpalle. Helppo keskitys leijaili läpi JJK-puolustuksen, eikä espanjalainen jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä.

Vain vajaat kolme minuuttia myöhemmin Masar Ömer laukoi paitsiolta haiskahtaneesta puolittaisesta läpiajosta lukemat 0–2. JJK:n veräjänvartija Janne Korhonen sai laukaukseen näppinsä väliin, mutta pallo lirui takatolpan kautta verkkoon.

PK-35 ehti jo yrittää kolmattakin osumaa lähietäisyydeltä epäsuorasta vapaapotkusta, ennen kuin JJK sai pelinsä takaisin raiteilleen. Todellisia huipputilanteita kettupaidat eivät kuitenkaan pystyneet avausjakson lopulla luomaan. Toisella jaksolla PK-35 tyytyi varmistelemaan johtoasemaansa passiivisella mutta hallitulla puolustuspelillä, eikä JJK kyennyt punnertamaan enää rinnalle.

"Ei oltu valmiita pelin alussa"

– Ei oltu valmiita pelin alussa. En tiedä mistä se johtui, sillä ennen ottelua kaikki tehtiin normaalisti. Ei ainakaan vaikuttanut siltä, että lataus olisi mennyt yli, mutta jostain syystä viheriöllä homma ei vaan toiminut. Olen todella pettynyt meidän suoritukseen. Henkilökohtaisella tasolla sarjanousu olisi ollut sellainen merkkipaalu joka omalta uralta vielä puuttui. Nyt täytyy katsoa kuinka tästä jatketaan, konkarivahti Korhonen pohti kostunein silmin.

JJK:n päävalmentaja Juha Pasoja korosti ottelun ratkenneen JJK:n omiin virheisiin. PK-35:n molemmat maalit syntyivät JJK:n alakerran haparoinnista, eikä joukkue pystynyt hyökkäyspäässä realisoimaan omia tilanteitaan tulostaululle.

– Olihan meillä mahdollisuuksia useampaan maaliin. Saatiin surullinen startti, helppo pallo kulmasta meni läpi kaikista meidän miehistä aina takatolpalle asti. Meillä oli aivan vastaava tilanne avausjakson lopulla, mutta takatolpalla ei ollut meidän miestä lähelläkään. En ymmärrä sellaista erikoistilannepelaamista.

– Toisesta maalista en osaa sanoa oliko paitsio, ei varmaan kun kerran hyväksyttiin. Iiro Järviselle sattui siinä pallollisena pieni nukahdus joka kostautui omissa. Olen kuitenkin ylpeä pojista, he taistelivat loppuun asti. Puoliajalla uskottiin vielä täysillä nousuun, mutta se olisi vaatinut maalia heti toisen jakson alkuun. Sitä ei tällä kertaa saatu, Pasoja kertasi.

Kuqi protestoi kohteluaan

Liiganousun kariutuminen tulee näkymään JJK:n budjetissa ja toiminnassa matkalla kohti seuraavaa kautta. Yksittäisistä pelaajista Pasoja nosti esiin Robert Taylorin ja Aleksis Lehtosen todennäköisinä lähtijöinä.

– Heille Veikkausliigan pelaaminen lienee luonnollinen askel uralla, ja nyt se ei ole Jyväskylässä mahdollista. Emme varmasti saa pidettyä kaikkia haluamiamme pelaajia. Täytyy käydä A-nuoret, FC Vaajakoski ja kaupunkiin tulevat uudet opiskelijat läpi, ja katsoa mitä sieltä löytyy, päävalmentaja suunnitteli.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa nähtiin myös harvinainen yhden miehen protesti, kun PK-35:n päävalmentaja Shefki Kuqi ei suostunut saapumaan median tentattavaksi.

– Shefki boikotoi tällä hetkellä kaikkia mediaesiintymisiä viimeviikkoisen EIF-ottelun jäljiltä. Suuret mediat kirjoittivat hänestä käsittämättömiä asioita sen jälkeen, ne loukkasivat häntä syvästi. Jyväskylää hän arvostaa suuresti, mutta tällä kertaa toimimme näin, avasi apuvalmentaja Ilir Zeneli.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kylmää kyytiä Harjulla – PK-35 murskasi JJK:n nousuhaaveet kolmessa minuutissa