Sunderland voitti kuuman derbyn ja nousi jumbosijalta

Ilo ja kurjuus jakautuvat taas tasaisesti Tyne-joen varrelle. Sunderland nousi jumbosijalta jalkapallon Valioliigassa, kun se voitti kotonaan paikallisvastustaja Newcastlen maalein 3–0.

Koillisenglantilaiset kilpakumppanit ovat tasapisteissä liigan toiseksi ja kolmanneksi viimeisellä sijalla. Takana hännänhuippuna on vain Aston Villa, joka erotti juuri päävalmentajansa.

Newcastle sai kauden ensimmäisen voittonsa viikko sitten. Ilo siitä jäi lyhytaikaiseksi, kun Sunderland otti puolestaan avausvoittonsa, ja vielä selvin numeroin.

Newcastlelle jäi syytä katkeruuteen. Joukkue hallitsi pelin alkua selvästi. Avausjakso päättyi kuitenkin katastrofaalisesti, kun kapteeni Fabricio Coloccini sai punaisen kortin ja Sunderland rangaistuspotkun, jonka Adam Johnson upotti. Newcastlen pelaajat kävivät kuumana jo ennen kyseenalaista pilkkutuomiota, sillä hetkeä aiemmin toisessa päädyssä oli ollut ainekset rankkarin viheltämiseen. Silloin pilli ei kuitenkaan soinut.

Billy Jonesin ja Steven Fletcherin toisen puoliajan maalit takasivat Sunderlandille voiton. Se toi helpotusta päävalmentaja Sam Allardycelle, jolle ottelu oli vasta toinen Sunderlandin peräsimessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.