Suomi aloitti lupaavasti, mutta Espanja iski

Suomi on tappiolla jalkapallon MM-karsintaottelussa Espanjalle maalein 0–1, kun ottelu on tauolla. Maali syntyi barcelonalaisella yhteistyöllä Jordi Alban tekemänä Cesc Fabregasin syötöstä. Maalintekoajaksi kirjattiin 19. minuutti.

Suomella oli alussa hyvä ote otteluun. Kymmenen minuutin pelin jälkeen Espanjan puolustus oli ahtaalla, kun Alexander Ring murtautui vasemmalta laidalta syvälle rangaistusalueelle. Ring tavoitteli keskellä avopaikassa ollut Teemu Pukkia, mutta Sergio Ramos katkaisi syöttöyrityksen muutaman metrin päässä maalista, ja pallo vieri maalivahti Iker Casillasin jalkoihin.

Espanjan maali syntyi Suomen puolustuksen herpaantumisen seurauksena. Fabregasin chippisyöttö leijaili yli Suomen puolustuslinjan, eikä kankeasti kääntynyt Joona Toivio ehtinyt ohi spurtanneen Jordi Alban vauhtiin. Laitapuolustaja Alba otti syötön sulavasti haltuunsa ja sijoitti pallon maanuoliaisena maaliin.

Hetki ennen maalia Espanjan keskikentän dynamolle Xaville oli sattunut harvinainen harhasyöttö. Se avasi paikan Suomelle nopeaan vastahyökkäykseen, joka päättyi Pukin tuliseen ohilaukaukseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tehokas Espanja nujersi Suomen