Suosikit jatkoon fudiksen Suomen Cupissa

Ennakkosuosikit jatkoivat jalkapallon miesten Suomen cupin välieriin, kun puolivälieränsä voittivat KuPS, HJK, Inter ja IFK Mariehamn.

Jalkapalloliigan nelikosta KuPS pehmitti Kakkosen PK Keski-Uusimaan 4–0, HJK kukisti Ykkösen Hakan 3–1, Inter voitti liigaan nousseen HIFK:n 2–0, ja IFK Mariehamn kaatoi Ykkösen AC Oulun 4–1.

Kuopiossa KuPSin Iraki Sirbiladze teki kolmella maalillaan hattutempun. Joukkuetoveri Petteri Pennanen osui rangaistuspotkusta.

IFK Mariehamn oli ensimmäisen puoliajan tiukilla AC Oulun kanssa. Oululaisten Toni Tahvanainen teki johtomaalin, mutta Dever Orgill tasoitti. Orgill viimeisteli voittomaaliksi jääneen toisen osuman.

Interin Vahid Hambo teki HIFK:ta vastaan vierasjoukkueen molemmat osumat.

Hakan into kostautui

Cupin klassikko-ottelussa FC Haka antoi kelpo vastuksen HJK:lle.

Demba Savage teki HJK:n kaksi ensimmäistä maalia. Välissä Hakan Tuomas Lahdesmäki tasoitti 1–1:een toisen puoliajan alussa.

HJK:n voittomaali syntyi nopeasta vastaiskusta, kun Haka intoutui hakemaan johtomaalia.

– Odotetun vaikea peli. Saimme avausmaalin nopeammin kuin viime vuonna, sanoi HJK:n kapteeni Veli Lampi.

Lampi viittasi siihen, että HJK pudotti vastaavasti Hakan puolivälierässä vuosi sitten.

Mika Lehkosuo valmensi tuolloin ensimmäisen ottelunsa HJK:n päävalmentajana. Tällä kertaa Lehkosuo oli kipeänä ja hänen tilallaan oli Vesa Vasara.

– Oli paljon muutoksia. Se toi omat haasteensa. Vaikea vieraspeli. Loimme tarpeeksi maalipaikkoja. Turhaan Haka pääsi mukaan kaukolaukauksella, sanoi Vasara.

– Jouduimme Hakan tasoituksen jälkeen muutamaksi hetkeksi puolustuskannalle. Sen jälkeen meillä oli pitkiä pallonhallintajaksoja, Vasara jatkoi.

Hakan valmentaja Kari Martonen harmitteli, että joukkue kunnioitti ensimmäisellä jaksolla liikaa vastustajaa.

– Saimme toiselle jaksolle hyvän ilmeen. Olimme tiukempia ja lähempänä kaksinkamppailuissa, Martonen sanoi.

HJK:lla on nyt Haka pudotettuaan mahdollisuus nousta yksin Suomen cupin voittotilaston kärkeen. HJK ja Haka ovat voittotilaston kärjessä 12 voitolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.