Syyttäjä: Fifa-puheenjohtaja Blatterin toimista rikostutkinta

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan korruptioskandaali paisuu entisestään. Sveitsiläinen syyttäjä ilmoitti perjantaina, että puheenjohtaja Sepp Blatterin toimista aloitetaan rikostutkinta. Samassa yhteydessä Sveitsin viranomaiset kertoivat, että Euroopan jalkapalloliiton puheenjohtaja Michel Platini olisi toimittanut syyttäjille todisteita Blatteria vastaan.

Blatteria epäillään talousrikoksista. Syyttäjän mukaan Blatter olisi muun muassa tehnyt laittoman, 1,8 miljoonan euron rahasiirron Platinille. Sveitsiläisviranomaiset kertoivat, että todisteita toimittaneen Platinin toimet eivät olisi rikostutkinnan kohteena tässä vaiheessa.

Sveitsiläisviranomaisten mukaan Blatterin käyttämiä tiloja on tutkittu ja materiaalia takavarikoitu. Uutistoimistojen mukaan häntä myös kuultiin asiassa perjantaina.

Sveitsiläinen Blatter, 79, on johtanut Fifaa vuodesta 1998 lähtien. Hän on aiemmin kiistänyt väärinkäytössyytökset.

Entistä Ranskan maajoukkueen tähtipelaajaa Platinia on pidetty suosikkina Blatterin seuraajaksi. Fifan on määrä valita väistyvän puheenjohtajan Blatterin seuraaja ylimääräisessä kokouksessaan helmikuun lopulla ensi vuonna.

Suomen Palloliitto on ilmoittanut tukevansa Platinin valintaa Fifan puheenjohtajaksi. STT ei tavoittanut Palloliiton puheenjohtajaa Pertti Alajaa perjantaina.

Tiedotustilaisuus peruttiin

Blatterin piti perjantaina pitää tiedotustilaisuus, mutta se peruttiin. Tiedotustilaisuudessa oli määrä puida ainakin Fifan hyllytetyn pääsihteerin tapausta. Fifan pääsihteeri Jerome Valcke hyllytettiin hiljattain huijausepäilyjen takia. The Guardian -lehti uutisoi, että Valcke olisi ollut hyötyjänä rahahuijauksessa, jossa jalkapallon MM-kisojen lippuja on myyty Fifan liikekumppanille ylihintaisina.

Fifa on ollut jo kuukausia korruptioskandaalin hampaissa. Sen johtokunta kokoontui perjantaina Sveitsin Zürichissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.