Tässä on Huuhkajien avauskokoonpano Kreikkaa vastaan

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva on julkistanut avauskokoonpanonsa illan Kreikka-vierasotteluun. Lopputurnauspaikkansa varmistanut Suomi päättää karsintaurakkansa Ateenassa, jossa ottelu alkaa kello 21.45.

Suomen maalilla Jesse Joronen korvaa tähänastiset EM-karsintaottelut pelanneen Lukas Hradeckyn. Puolustuslinjaan on merkitty Jukka Raitala, Joona Toivio, Leo Väisänen ja Sauli Väisänen.

Molemmat Väisäset ja Toivio ovat pääasialliselta pelipaikaltaan keskuspuolustajia, joten on mielenkiintoista nähdä, miten Kanerva ryhmityksensä asettaa.

Euroopan jalkapalloliiton Uefan kotisivuilla Sauli Väisänen on merkitty toiseksi laitapuolustajaksi. Mahdollisesti laitapakkina kuitenkin pelaa Raitalan lisäksi Toivio tai Leo Väisänen.

Molemmat Väisäset nousevat uusina niminä avaukseen perjantain Liechtenstein-peliin verrattuna.

Myös keskikentän ryhmitys on pieni kysymysmerkki. Keskikentälle on Uefan sivuilla merkitty Robin Lod, Joni Kauko, Glen Kamara ja Rasmus Schüller.

Heistä Kauko, Kamara ja Schüller pelaavat normaalisti keskikentän keskustassa. Kärkeen on merkitty Teemu Pukki ja Simon Skrabb. Kauko, Schüller ja Skrabb ovat uusia avauksen nimiä Liechtenstein-kamppailuun verrattuna.

Todellisuudessa Pukki saattaa olla yksinäisenä kärkenä, jolloin Skrabb tulisi toiseksi laitapelaajaksi ja Kauko olisi keskikentällä Kamaraa ja Schülleriä ylempänä.

Katso Huuhkajien avauskokoonpano alta.

Hyökkäys: 10 Pukki

Ylempi keskikenttä: 8 Lod, 19 Kauko, 17 Skrabb

Alempi keskikenttä: 6 Kamara, 11 Schüller

Puolustus: 4 Toivio, 5 L. Väisänen, 15 S. Väisänen, 22 Raitala

Maalivahti: 12 Joronen

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Hupsistakeikkaa! Huuhkajien joukkueenjohtajalle kävi kömmähdys: Petteri Forsell unohtui pelaajalistasta

Illan Kreikka-ottelulla voi olla isokin merkitys Huuhkajien EM-lohkon kannalta, Pietari ja Kööpenhamina saattavat osua pelipaikoiksi – peli nähtävissä ilmaiseksi televisiosta