Täydellinen nöyryytys

JJK:n ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa sattunut tilanne kuvastaa ehkä kaikista parhaiten illan saldoa. Kari Martosen vastaus kysymykseen siitä, että eikö tilaisuuteen ole tulossa JJK:n pelaajia, oli karu, mutta totuudenmukainen:

- Olikos meillä pelaajia?

Ei se kyllä siltä oikein vaikuttanut. Ennakkoon paljon heikommaksi povattu Haka vei JJK:ta välillä kuin juniorijoukkuetta. Paremmalla viimeistelyllä ilta olisi saanut vielä rumemmat lukemat. Tällaisenaankin ne ovat ilkeää luettavaa; JJK 1, Haka 4.

- Hävettää kotiyleisön edessä tuollainen esitys ja tuollaiset numerot taululla. Anteeksi täytyy pyytää, pää painuksissa vastaillut Martonen aloitti.

Martonen otti itselleen syntipukin roolin ja yritti tällä tavalla päästää itse pääosan esittäjät, pelaajat, pälkähästä.

- Täysin mun piikkiin menee koko homma. Joko me ei oltu valmistauduttu oikein tai sitten se valmistautuminen meni yli, Martonen jatkoi.

Haka hallitsi ensimmäistä puoliaikaa

Jo ottelun ensimmäinen puoliaika antoi esimakua tulevasta. Yleisö katsoi hieman hämillään kun pallokontrollista ja vaarallisemmista tilanteista vastasi kaikkien ennakkokäsitysten vastaisesti vieraat eivätkä kettupaidat. HJK-laina Kastriot Kastrati pääsi laittamaan pallon tyhjään reppuun Claudio Matronen syötöstä 11. peliminuutin kohdalla.

- Peliaikaa, kokemusta ja itseluottamusta tulin Hakasta hakemaan, itseluottamusta uhkunut ja kaksi maalia viimeistellyt Kastrati kommentoi.

Matrone piti välillä pilkkanaan Tuomas Latikan paikkaajaksi hankittua Janne Turpeenniemiä. Vaikeudet kasvoivat vain toisella puoliajalla.

Romahdus

JJK:n täydellinen romahdus tapahtui toisella puoliajalla. Tamás Gruborovics toi onnekkaalla kavennuksella toivon pilkettä kotijoukkueelle ja hetken näyttikin jo silti, että peli kääntyy. Mutta. Haka paukutti peräti kolme maalia reiluun kymmeneen minuuttiin ja oli vielä lähellä iskeä muutaman lisää. Tämä veti JJK:n parhaan pelaajan Mikko Innasen mietteliääksi.

- 1-4 kotona kuokkaan. Se kertoo aika paljon. Tämä ei ole se taso millä me ollaan. Jokaisen on nyt syytä katsoa itteensä pelistä ja miettiä.

- Ei ainakaan huonommin voi enää pelata. Hävittiin kaikki kaksinkamppailut ja toinen oli terävämpi, Innanen jatkoi aneemisena.

JJK:lla on tosiaan pitkän pohdinnan paikka. Turpeenniemen möhläyksen kautta syntynyt Kastratin toinen osuma ei riitä selitykseksi joukkueen käsittämättömälle esitykselle. Obi Metzgerin kaksi maalia olivat koko puolustuksen huonoutta. Yksikertaisilla syötöillä linja puhkottiin useamman kerran. Myöskään siirtyminen hyökkäävämpään asetelmaan Lasse Linjalan vaihdon myötä ei tuonut kirivaihdetta silmään. Päinvastoin. Hakalla oli enemmän mahdollisuuksia kasvattaa johtoaan, kuin JJK:lla paikkoja iskeä kavennusta.

JJK:lta on lupa odottaa melkoista ryhtiliikettä seuraavaan otteluun, joka on jo ensi sunnuntaina. Espoossa Honka tuskin on kevyempi vastus kuin tämäniltainen Haka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

IFK Mariehamn ja KuPS pistejakoon

Inter avasi kauden voitolla

TPS vei heikkoa HJK:ta

MyPa jatkoi voittojen tiellä, HJK:lle tappio Turussa