TPS pysyi RoPS:n matkassa ensi jakson loppuun

TPS sinnitteli avausjakson lisäajalle asti kotijoukkue RoPS:n matkassa, vaikka joutui vaihtamaan ykkösmaalivahtinsa loukkaantumisen vuoksi jo pelin alussa. Aleksandr Kokon osuma juuri ennen taukoa taittoi osaltaan vieraiden selkärankaa.

Kun Mika Mäkitalo sooloili pelin toisella puolikkaalla hienosti pallon vastustajan maalin alanurkkaan, oli peli käytännössä ohi. Kokon toinen maali muutti lopulta lukemat 3-0:aan.

TPS joutui vaihtamaan tolppien väliin maalivahtivalmentajansa Jani Tuomalan, 37, kun Jukka Lehtovaara löi päänsä. TPS:llä ei ollut kokoonpanossa toista maalivahtia.

RoPS pelasi nyt viidennen pelinsä putkeen ilman tappiota. Hyökkääjä Aleksandr Kokon tervehtyminen ja paluu riveihin on suurin syy maalikipsin poistumiseen. Samalla rovaniemeläisten asema sarjataulukossa on helpottunut. Nyt eroa viimeiseen on yhdeksän pistettä.

- Yleensä teen maalini lähietäisyydeltä. Olen mielestäni ”klosemainen” hyökkääjä. Kun menen kentälle, lähden aina tekemään maaleja, Kokko kertoi.

- Tehtävämme on sarjapaikan varmistaminen ja koulia samalla pojista miehiä. Tulemme vielä voittamaan pelejä, TPS:n valmentaja Mika Laurikainen lupasi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.