Tasapeliautomaatista taas tasapeli

ASETELMA: KuPSin kausi on ollut tahmea, kasassa on toistaiseksi vasta kolme voittoa. Tappioitakaan ei ole kuin kuusi, mutta se on tasapeliautomaatille laiha lohtu. Viime kauden hopeajoukkue ei pysty enää kömpimään lähellekään mitaleita. Sarjasijoitus on tällä haavaa kymmenes 16 pisteellä. Tuskin savolaisten putoamistakaan tarvitsee hampaat kalisten pelätä, joten loppukausi sujunee alemmassa keskikastissa lillutellessa. KuPSin voitoton putki on pitkä kuin nälkävuosi. Edellisen kerran kolmen pisteen potti irtosi MYPAlta 9. kesäkuuta. Sen jälkeen joukkue on pelannut kahdeksan ottelua, joista tuloksena yksi tappio ja peräti seitsemän tasapeliä.

Toukokuussa KuPSin 2-0 kaatanut sarjakolmonen JJK matkustaa Kallaveden rannoille ärsytettynä. Hulabaloo-ottelussa TPS:aa vastaan hyppysissä ollut voitto muuttui karmaisevalla tavalla tasapeliksi. Tamas Gruborovics epäonnistui rangaistuspotkussa viitisen minuuttia ennen loppua, kun JJK johti 1-0. TPS iski tasoituksen käytännössä seuraavasta hyökkäyksestä.

KuPSin pelisuunnitelma JJK:ta vastaan on kunnianhimoinen, se aikoo lyödä kettunutut näiden omilla aseilla. Hommassa piilee riskejä, mutta toisaalta jos JJK:n antaa pyörittää syöttömyllyään kaikessa rauhassa, tulee varmasti noutaja. TPS-ottelussa JJK oli alun helisemässä, kun turkulaiset eivät lainanneet palloa sitten millään. Ensimmäisen puoliajan selvitymistaisteluun JJK:n kannattaa valmistautua tässäkin kamppailussa. Kärsivällisyys on hyve.

KuPSin riveistä puuttuvat tänään Dickson Nwakaeme, Patrice Ollo, Balasz Balogh sekä Mikko Vilmunen. JJK:lta on varmuudella sivussa vain Eero Korte.

ARVIO: KuPS ei ole tänä kesänä vakuuttanut, mutta JJK:nkin pelaamisessa on tällä hetkellä toivomisen varaa. Joukkue ei pelaa huonosti, mutta sellainen 90 minuutin jämäkkyys puuttuu. Tasapeliautomaatti KuPS sylkäisee jälleen yhden tasurin, 1-1 tai 2-2 -lukemin.

SEURAA HEITÄ: JJK:n syöttöpelistä puhutaan paljon ja siinä tohinassa muuan mies jää turhan vähälle huomiolle. Joukkueen kivijalka kun seisoo maalitolppien välissä. TPS-ottelussakin Janne Korhonen esitti muutaman haamupelastuksen ja huipputorjuntoja nähdään illasta toiseen. Lisäksi Korhonen komentaa puolustuslinjaansa samanlaisella raivolla kuin vanha kunnon Nasse-setä Peter Schmeichel aikoinaan. Vanhemmiten Korhonen alkaa muutenkin muistuttaa olemukseltaan Schmeichelia...

KuPSin riveissä huomio kiinnittyy Veikkausliigan kymmenen vuoden takaiseen maalikuninkaaseen Paulus Roihaan. Viikko sitten MIFK:ta vastaan KuPS-paidassa debytoinut Roiha pelaa Savossa tämä mukaan lukien vielä ainakin kaksi ottelua. 30-vuotiaan Roihan ura näyttäisi olevan laskusuunnassa, mutta ei mies ainakaan Veikkausliigan tasolle mikään kehäraakki ole.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.