Taskulaskinta ei tarvita - pakkovoiton paikka

ASETELMA: Kolmen tappiottoman ottelun jälkeen JJK oli edellisessä kamppailussa yhtäkkiä käsittämättömän heikko. MYPA nauroi viikko sitten Pekka Sihvolan johdolla partaansa ja ryöväsi Harjulta kolme pistettä. Mutta taapertanut on suuri ja mahtava HJK:kin. Se kohtasi kaimaseuransa viimeksi kaksi kuukautta sitten Jyväskylässä ja niisti tyylipuhtaan 3-0 -voiton. Sen jälkeen Klubi on pelannut yhdeksän liigaottelua ja voittanut niistä vain yhden! Tasapelejä ja tappioita on neljä kumpiakin. Neljättä peräkkäistä mestaruutta hakevan HJK:n sijoitus on valahtanut jo kolmanneksi ja se on seitsemän pistettä yhdeksäntenä lojuvaa JJK:ta edellä. JJK:lla puolestaan on turvaa putoajan paikalle samaiset seitsemän pistettä.

Taskulaskinta ei tarvinne käyttää ymmärtääkseen, että käsillä on puolin ja toisin äärimmäisen tärkeä kamppailu. Suorastaan pakkovoiton paikka molemmille.

Joukkueet kohtaavat nyt yhdeksännen kerran Veikkausliigan historiassa, eikä JJK:lla oli vielä ainuttakaan voittoa stadilaisista. Urakkaa ei helpota maalitykki Babatunde Wusun poissaolo. Maalipörssin kärjessä yhdessä Tamas Gruborovicsin kanssa keikkuva Wusu loukkasi MYPA-ottelussa nivusensa vaarattoman näköisessä tilanteessa. Vamma vaatii kirurgin veistä ja Tunden pelit on tältä kaudelta pelattu.

ARVIO: JJK on ollut läpi kauden arvaamaton. Muutaman hyvän matsin rypästä seurasi edellisesstä ottelussa yhtäkkiä totaalinen mahalasku. Sellainen voidaan nähdä tänäänkin - tai sitten nähdään JJK:n ihka ensimmäinen voitto HJK:sta. Tempaistaan JJK:n sarakkeeseen numerot 0 ja 2, HJK:lle puolestaan 1 ja 3.

SEURAA HEITÄ: Wusun ollessa sivussa jääkaappipakastimen kokoisen Eero Markkasen vastuu kasvaa. Markkasella ei toki ole nigerialaisen räjähtävää lähtönopeutta, mutta juonikas ja ratkaisuhalukas nuorukainen on. Vaikka pää keikkuu lähes kahden metrin korkeudella, sopii Markkaselle pelata palloa myös jalkaan.

JJK-kasvatti Timi Lahti debytoi HJK:n puolustuksessa päivälleen vuosi sitten Eurooppa-liigan karsintaottelussa Schalkea vastaan. Topparipulasta kärsinyt HJK lainasi Lahden Hakasta, sittemmin toppari on vakiinnuttanut paikkansa Klubin alakerrassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.