Tauko lusittu, pelit jatkuvat "Bolliksella"

ASETELMA: Kumpikin joukkue palaa takaisin pelipuuhiin tarkalleen kahden viikon tauon jälkeen. Pieni puhallus tuli varmasti tarpeeseen, sillä kesäkuun ottelutahti oli "mm-kisamaisen" reipas. JJK pelasi peräti seitsemän kertaa, HIFK:kin kuusi. Sarjataulukossa stadilaiset majailevat neljäntenä 21 pisteellä, JJK puolestaan on seitsemäs. Väliin mahtuu seitsemän pistettä ja Haka sekä AC Oulu. HIFK:n panos on lähinnä sijoja 2.-3. miehittävien PK-35:n ja Ilveksen tavoittaminen. Nämä viilettävät neljän pisteen päässä. Sarjakärki KTP puolestaan on karannut jo 12 pisteen päähän, joten nousuhaavet, jos sellaisia on eläteltykään, voinee tämän kauden osalta hiljalleen haudata. Ykkönen kun on jo puolivälin krouvissaan.

JJK puolestaan kaipaa pisteitä putoamispeikon karistamiseksi lopullisesti kannoiltaan. Sarjajumbo Viikingit on jo kymmenen pistettä perässä, mutta FC Jazziin matkaa on vain viisi paunaa. Sellainen ero on äkkiä umpeen kurottu.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran toukokuun lopulla Harjulla. Illasta muotoutui kettunutuille painajaismainen, kun Matias Hänninen vei vierasjoukkueen johtoon vain puolen minuutin pelin jälkeen. Lopulta HIFK löylytti JJK peräti 4-0, mikä on joukkueen tämän kauden suurinumeroisin tappio.

Kummankin joukkueen pitäisi tauon jälkeen päästä kentällä lähes parhaalla kokoonpanollaan. JJK:lta ovat sivussa Severi Vielma ja Iiro Järvinen, HIFK:lta puuttuu vain Pauli Kuusijärvi.

ARVIO: HIFK ei ole tällä kaudella kotiottelua hävinnyt, vaikka on tänään kotiareenana toimivan Pallokentän lisäksi pelannut Sonera Stadionilla sekä Olympiastadionilla. JJK:lla puolestaan on plakkarissa vasta yksi vierasvoitto, se irtosi edellisellä Helsingin reissulla Viikinkien kotiluolasta Heteniityn kentältä. Kotijoukkue on "Bolliksella" suosikki ja se iskee 2-3 maalia JJK:n jäädessä yhteen.

SEURAA HEITÄ: JJK:n keskuspuolustus Antto Tapaninen-Severi Vielma on ollut tällä kaudella välillä melkoisessa helteessä. Tänään huilaavan Vielman osalta asioita voi surutta laittaa kokemattomuuden piikkiin, vaikka nuorukainen viime kaudella Veikkausliigassa jo debytoikin. Ikää on kuitenkin vasta 18 vuotta. 25-vuotias Tapaninen puolestaan on JJK:n mittapuulla jo vanha konna. Kettulauma kaipaa tältä osastolta tomerampaa oman maalin varjelua ja laadukkaampaa pelin avaamista.

Entisiä JJK-pelureita tuppaa tulemaan vastaan siellä sun täällä, eikä HIFK ole poikkeus. Konkaritoppari Jukka Sinisalo kantoi kettunuttua viimeksi neljä vuotta sitten ja siirtyi kolmen FC Lahden kauden jälkeen täksi kaudeksi Helsinkiin. "Sympaattisen luonteen omaava hyvinvointiteknologiaa opiskeleva ikinuori kolmekymppinen vekkuli perheenisä", luonnehditaan Sinisaloa HIFK:n verkkosivuilla. Miestä vastaan pelanneet tietävät kuitenkin erinomaisen hyvin, että vastustajana kyseessä on vähemmän vekkuli kaveri.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.