Teiniveskari torjui JJK:lle pisteen

Olihan siinä tonttinsa, kummallakin, mutta niin vain kevään ensimmäinen kamppailu Harjun stadionilla päättyi maalittomaan tasapeliin. Ykkösen vakionippu FC Viikingit hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, liigapudokas JJK puolestaan kömpi paremmin peliin mukaan jälkimmäisellä 45-minuuttisella.

Itse asiassa illan paras maalipaikka siunaantui lisäajalla JJK-kärki Antto Hilskalle. Hilska oli jo nokikkain viikinkivahti Mika Johanssonin kanssa, mutta ei Johansson pystyi torjumaan.

– Kyllähän se ketuttaa. Tuosta olisi ilman muuta pitänyt tehdä. Ei meillä montaa muuta laatupaikkaa tänään ollut, pallollinen peli ei ollut riittävällä tasolla, Hilska tuumasi.

Kettunutut ovat viimeksi heiluttaneet verkkoa Suomen cupin ottelussa TPS:aa vastaan huhtikuun 16. päivä. Sen jälkeen ohjelmassa on ollut kaksi Ykkösen matsia ja cupin puolivälierä. Maalittomalla putkella on mittaa jo 288 minuuttia. Päävalmentaja Juha Pasoja ei silti ollut erityisen huolestunut.

– Nolla omissa on aina positiivinen juttu, se antaa mahdollisuuden voittaa. Kyllä me joka ottelussa luomme tarvittavat maalipaikat, niin tänäänkin Pasoja tuumasi.

– Sanoin Antolle Maarianhaminan cup-tappion jälkeen, että pääset joka pelissä kerran-pari yksin läpi. Niin kävi tänäänkin, mutta ei vain tullut tulosta, hän lisäsi.

Niinpä. Hilskalla on tällä haavaa kaikki muut hyvän kärkipelaajan ominaisuudet, paitsi kyky viimeistellä kliinisesti. Mies on toki vasta parikymppinen, joten aikaa opetella on vielä.

Oppi-isää syrjäyttämässä

Illan JJK-hahmo numero yksi oli kaksi läpiajoa ja tukun muita vaarallisia paikkoja poiminut maalivahti Teppo Marttinen. Tiistaina 17(!) vuotta täyttänyt veräjänvartija touhusi maalillaan kuin aikamies. Ajoitukset ovat kunnossa, Marttinen sijoittuu järkevästi ja lukee peliä hyvin.

– Aamupäivällä vähän jännitti, mutta mitä lähemmäs peli tuli, sitä enemmän jännitys laantui, Marttinen kertoi.

Ottelu oli nuorukaiselle uran neljäs esiintyminen JJK:n edustusjoukkueen riveissä. Hän pelasi yhden liigaottelun viime kaudella, tuurasi kymmenen minuutin verran ulosajettua Janne Korhosta puolentoista viikon takaisessa Haka-ottelussa ja pelasi kokonaan cup-taiston MIFK:ta vastaan.

– Oli hienoa pelata, en ollut koskaan ennen pelannut Harjulla, ainoastaan vierasotteluissa ennen tätä edustuksen riveissä esiintynyt nuorukainen mainitsi.

Marttista 18 vuotta vanhempi konkari-Korhonen on jälleen pelikelpoinen seuraavassa ottelussa. Kilpailutilanne ei kuitenkaan nuorukaista huimaa. Ei, vaikka Korhonen vastaa pelitouhujen ohella myös maalivahtivalmennuksesta. Marttisen suunnitelmissa on haastaa oppi-isä peliajasta tosissaan.

– Totta kai! Niin paljon haluan pelata kuin vain on mahdollista. Uskon, että vastuuta saa niin paljon kuin ansaitsee, päävalmentajahan sen pelaavan maalivahdin päättää, Marttinen heitti.

Roopea ikävä

Marttinen oli siis JJK:n valopilkku, hyökkäyspelaaminen murheenkryyni. Puolittaisia paikkoja kyllä nähtiin, mutta laadukkaita liian vähän. Pasojan tapana ei yleensä ole vedota loukkaantumisiin, mutta nyt oli pakko. Päävalmentajalla on kova ikävä nilkkaansa potevaa Robert Tayloria.

– En halua selitellä, mutta kyllä se vain niin on, että Roopen poissaolo näkyy tällä hetkellä pallollisessa pelissä aika rajusti. Siihen täytyy kehitellä jotain uusia niksejä, Pasoja suunnitteli.

Niksit ovatkin tarpeen, sillä keppien kanssa Harjulla kinkkaillut pallotaituri on sivussa vielä pitkään.

– Jotain siellä nilkassa on, tohtorit tietävät paremmin. Toivottavasti juhannuksen jälkeen olisi jo pelikunnossa, Pasoja sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Katso video: JJK:lle piste Harjun kauden avauksesta