Thierry Henryn seurakaveri mukana Harjun vappuhulinoissa

ASETELMA: JJK:n kauden tähän saakka voinee tiivistää seuraavasti: kohtuullinen esitys KuPSia vastaan Kuopiossa (2-2), täydellinen romahdus Haka-ottelussa kotona (1-4) ja reipashenkinen ryhtiliike Hongan vieraana (0-2). Vepsun rekordi kolmen ottelun jälkeen on samanlainen, voitto, tasapeli ja tappio. JJK:lla on otteluun pieni lepoetu, kun se on pelannut viimeksi kahdeksan päivää sitten. Viime viikolla cupia pelannut VPS puolestaan ottelee samalla aikajaksolla jo kolmannen kerran.

Ei ole uutinen, että keskikentän kapellimestari Mikko Manninen on JJK:lle elintärkeä pelaaja, mutta alkukauden perusteella hän on aivan häkellyttävän tärkeä. Kun Manninen KuPS-pelissä loukkaantui, kettunuttujen peli sekosi pitkäksi aikaa. Hakaa vastaan Manninen ei pelannut ja mistään ei tullut mitään. Honka-ottelussa maestro oli jälleen rivissä ja kas kummaa - JJK voitti! Kotijoukkueen hyökkäykset rakentuvat paljolti Mannisen kautta tänäänkin.

Haka-legenda Olli Huttusen luotsaama VPS prässää edellisen kierroksen vastustajaa Honkaa aktiivisemmin ja tämän hiillostuksen alta JJK:n täytyy ehtiä pois. Vaasalaiset iskevät terävästi vastahyökkäyksillä, tosin viimeistelyssä on ollut toivomisen varaa. Maltti on valttia, paineenkin alla JJK:n pitää pystyä toteuttamaan omaa pallonhallintaan perustuvaa pelitapaansa.

Poissaolijoiden listat ovat tänään molemmilla joukkueilla mittavat. VPS:n rivistä puuuttuvat pitkäaikaispotilaat Janne Henriksson, Tony Björk ja Ville Koskimaa sekä lyhytaikaisempi Cheyne Fowler. JJK:lta ovat keskikesään huilaavan Tuomas Latikan lisäksi sivussa Jani Virtanen ja Babatunde Wusu.

ARVIO: VPS on ollut aina JJK:lle hankala vastustaja. Liigahistoria tuntee seitsemän kohtaamista, joista JJK on voittanut vain kaksi. Harjulta Vepsu on hakenut pisteet peräti kolme kertaa neljällä yrittämällä. Laitetaan silti tulosvetolappuun kaksi maalia JJK:lle, 0-1 VPS:lle.

SEURAA HEITÄ: Vikkeläkinttuinen Antto Hilska pelaa tänään uransa yhdeksännen veikkausliigaottelun ja saa Wusun poissa ollessa paikan avauksessa. Uran ensimmäinen liigamaali on 18-vuotiaalta nuorukaiselta kuitenkin vielä tekemättä. Muuten reppu on kuitenkin kevään aikana heilunut. Kahdessa Suomen cupin ottelussa Hilska värkkäsi yhteensä kolme maalia, liigacupissa hän osui kahdesti. Joko vappuhulinoissa kolahtaa?

Janne Henrikssonin ollessa poissa VPS:n maalin suulla tuuraa senegalilainen Bouna Condoul, jonka maaliskuussa solmittu pätkäsopimus on voimassa kesäkuun loppuun. 30-vuotias Condoul ei ole mikään eilisen teeren poika, meriittlistalta löytyy mm. maajoukkuedustus Afrikan mestaruusturnauksessa. Vaasaan Condoul saapui Yhdysvaltain MLS-liigan New York Red Bullsista. Red Bullsin treeneissä oli ainakin veskarille haasteita tarjolla, kun samassa joukkueessa pelasi eri maiden pääsarjoissa eräs yli 200 maalia mättänyt ranskalainen, joka tottelee nimeä Thierry Henry.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.