Tunden paluu ja kolme pistettä?

ASETELMA: MYPA hyökkää JJK:n kimppuun tukalassa tilanteessa. Sarjataulukossa se kuuluu 11 pisteellään peränpitäjien kastiin yhdessä Jaron, VPS:n ja RoPSin kanssa. Lisäksi sairastuvalle on kupattu porukkaa oikein urakalla. Rivistä puuttuvat Tuomas Aho, Sasha Anttilainen, Antti Okkonen ja Pele Koljonen.

JJK puolestaan pääsee Saviniemeen täysin toisenlaisissa tunnelmissa. Kettulauma on lähes kokonaan terve, kun pitkään poissa olleet hyökkääjät Lasse Linjala ja Babatunde Wusu alkavat olla täydessä tikissä. JJK:n hyökkäyskalusto on kokonaisuudessaan terve ensimmäisen kerran tällä kaudella ja niinpä joukkue vuokrasikin nuoren Antto Hilskan Ykkösen FC Hämeenlinnaan kahden ottelun ajaksi.

Taulukossa kolmantena majaileva JJK tarvitsee pisteitä pysyäkseen sarjakakkonen Interin kyydissä. Eilen Hongan kellistänyt Inter on pelannut yhden ottelun JJK:ta enemmän ja viilettää tällä hetkellä viiden pisteen karkumatkalla. Kärjessä keikkuva HJK on niin ikään pelannut kierroksen JJK:ta enemmän ja on jo yhdeksän pistettä edellä. Ylivertaisen laajalla materiaalilla ja muutenkin sarjan parhailla resursseilla operoivaa Klubia ei kuitenkaan kukaan pysty haastamaan taistelussa mestaruudesta, ellei joukkue itse tumpuloi pokaalia muualle.

Sekä MYPA että JJK poistuivat juhannustauolle kahden voitottoman ottelun putkessa. MYPA tasasi pisteet MIFK:n kanssa ja hävisi HJK:lle, JJK puolestaan otti kuokkaan Interiltä ja väänsi tasurin Hongan kanssa. JJK:lle tauko tuli erinomaiseen saumaan, sillä joukkue näytti sitä väsyneemmältä, mitä pidemmälle kesäkuu eteni. Onko puolentoista viikon pelitauko palauttanut JJK:n energiat, on kohtalon kysymys ryhmän mitalihaaveiden kannalta.

ARVIO: "Martosen mylly" jauhaa ja kontrolloi palloa, mutta rampa MYPA ei myy nahkaansa halvalla. Tulosvetolappuun 2-1 tai 1-0 -voitto JJK:lle.

SEURAA HEITÄ: Ei kai tähän lokeroon JJK:n osalta ole kuin yksi vaihtoehto? Siis sikäli kun Babatunde Wusulle tänään peliminuutteja heltiää. Ja miksei heltiäisi? Kevättalvella niskanikamansa murtanut Tunde nakkasi tukikaulurin nurkkaan jo aikapäiviä sitten ja on kuuleman mukaan harjoitellut kuin eläin. Mies puhkuu pelihaluja ja härkämäisen vahva juoksija aiheuttaa aina vähintään keskisuurta puntin tutinaa vastustajan puolustuksessa.

Tietokilpailukysymys: kuka on tehnyt Veikkausliigahistorian nopeimman hattutempun? Kyseessä on MYPA kanadalaishyökkääjä Riley O'Neill, joka latoi pari viikkoa sitten Jaron verkkoon kolme maalia neljässä minuutissa. Muissa otteluissa vancouverilaissyntyinen O'Neill ei verkkoa olekaan heilutellut, eikä Saksan alasarjoista MYPAn rivistöön saapunut peluri ole vielä kertaakaan ollut joukkueensa avauskokoonpanossa mukana. Tänään pitkä sairaslista avannee pitkänhuiskealle kärjelle tien pelaavaan kokoonpanoon heti alkuvihellyksestä lähtien.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.