Tuomarisähläys poisti Suomen otteluita rankingista

Suomen jalkapallomaajoukkueen 2-1-voitto Virosta ja 1-1-tasapeli Latviaa vastaan eivät hyödytä maajoukkuetta Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan maajoukkuerankingissa. Fifa on poistanut kesäkuun alussa Virossa pelatut Baltic cupin ottelut rankingista, koska Suomen kummankaan ottelun neljäs erotuomari ei ollut Fifa-erotuomari.

Fifa julkaisee seuraavan maajoukkuelistan 5. syyskuuta. Elokuussa Suomi oli 72. sijalla, mutta putoaa ensi kuussa tulosten nollaamisen takia.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa hyväksyy kansainvälisiin peleihin kansallisen erotuomarin toiseksi avustavaksi erotuomariksi tai neljänneksi tuomariksi, mutta Fifalle käytäntö ei sovi.

- Fifa on kiristänyt erotuomarikäytäntöjään, koska joissain otteluissa on ollut epäilyksiä vilpistä, kertoi Palloliiton maajoukkuepäällikkö Lennart Wangell.

Virossa olisi voitu pelata Fifa-erotuomarien valvonnassa, koska kaikki neljä turnausmaata lähettivät kisoihin Fifa-tuomareita.

Palloliitto toivoo, että tulokset palaavat rankingiin, koska rankingin perusteella määräytyvät muun muassa MM-karsintalohkot.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.