Unkari kylvetti Huuhkajia lohkovaiheen päätöspelissä – Suomi päätti lohkopelit kahteen tappioon

Pettymys. Se oli Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen eli Huuhkajien pelaajien päällimmäinen tunne myöhään sunnuntai-iltana Budapestissä.

Suomi hävisi Kansojen liigan lohkovaiheen päätöspelinsä Unkarille 0–2. Unkari iski jo avauspuoliajalla kaksi osumaa, eikä Suomi päässyt missään vaiheessa rinnalle.

Päävalmentaja Markku Kanervan miehistö oli varmistanut jo aiemmin lohkovoittonsa ja pudotuspelipaikkansa Kansojen liigan C-divisioonassa.

Joukkue keräsi lohkovaiheen kuudessa ottelussa yhteensä 12 pistettä, kun Unkari nousi kymmeneen. Pudotuspelit alkavat vasta EM-karsintojen jälkeen maaliskuussa 2020, ja niiden porkkanana on EM-paikka.

Neljä muutosta avaukseen

Kanerva oli tehnyt neljä avauskokoonpanon muutosta torstain Kreikka-tappiopeliin verrattuna. Jesse Joronen pelasi maalilla, Sauli Väisänen nousi toiseksi keskuspuolustajaksi, Robert Taylor keskikentän vasemmalle laidalle ja Thomas Lam keskikentän keskustaan.

Muutokset selittävät vain osittain Suomen esityksen, joka jätti paljon toivomisen varaa.

Vahvasti prässännyt Unkari siirtyi kamppailussa johtoon 29. minuutilla komean kuvion päätteeksi, kun Zsolt Kalmar pelasi pallon näppärästi Adam Szalaille, jonka laukaus painui verkkoon.

Alle kymmenen minuuttia myöhemmin Väisänen pelasi hankalan pallon Jere Uroselle, jonka syötön Adam Nagy katkaisi. Nagy päätti kuljetuksensa laukaukseen, ja pallo meni Jorosen käsien kautta verkkoon.

Väisänen ja Uronen olivat avauspuoliajalla vaikeuksissa Unkarin vahvojen vääntäjien kanssa.

Pukki tuhlaajapoikana

Tappio tietää sitä, ettei Suomi luultavasti saa kotietua Kansojen liigan yksiosaiseen välierään. Se tosin on auki, mitkä joukkueet lopulta pudotuspeleissä edes pelaavat. EM-karsinnoista lopputurnauspaikan lunastavat maat eivät nimittäin ole Kansojen liigan pudotuspeleissä mukana.

Teemu Pukilla oli avausjaksolla kolmekin tekopaikkaa, mutta tilanteet valuivat aikailuun ja maalivahti Peter Gulacsin torjuntoihin.

Toisella puoliajalla Suomen pelaajat, päävalmentaja Kanerva ja Budapestiin saapuneet suomalaiskannattajat vaativat rangaistuspotkua Pukin kaatamisesta, mutta turhaan.

Suomi piti toisella puoliajalla paljon palloa ja otti otetta pelistä, mutta Unkari pystyi lopulta suojelemaan johtoaan ilman suurempia vaikeuksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Näkökulma: Kylläisen olon voi vielä antaa anteeksi