VPS pronssijahdissa Harjulla – kiinnostaako ketään?

ASETELMA: Vaikka kausi on ollut melkoista murheen alhoa, ei pidä unohtaa, että veikkausliigaottelutkin vielä jatkuvat, kun Harjulla vierailee tänään Vaasan Palloseura. On mielenkiintoista nähdä, mikä on jyväskyläläisyleisön reaktio kettunuttujen tilanteeseen. Rahaa on ker(j)ätty ja samalla on päästetty kaksi avainpelaajaa (Babatunde Wusu ja Eero Markkanen) pois. Kuinka sankoin joukoin kansa jaksaa vielä Harjulle vaeltaa?

JJK puristi vajaat kaksi viikkoa sitten pisteen TPS:lta vierastasurilla, mutta se on tässä tilanteessa laiha lohtu. Voittokin oli tarjolla, kun kettunutut johtivat kamppailua kahteen otteeseen, mutta eipä kolmen pisteen pottikaan olisi JJK:ta pelastanut. Matkaa pois putoajan paikalta on pyöreät kymmenen pistettä. Kun sarjakierroksia on tähteellä seitsemän, vaatii liigapaikan säilyttäminen paitsi ilmiömäistä pelaamista JJK:lta, myös käsittämättömiä romahduksia edellä olevilta.

Kauden positiivisiin yllättäjiin lukeutuva VPS puolestaan on edelleen vakaasti pronssitaistelussa mukana. Kärkikaksikko HJK ja Honka ovat jo karanneet, mutta sijat 3.-5 mahtuvat pisteen sisään. VPS on neljäntenä MYPAa heikomman maalieronsa vuoksi. Niskaan hengittää IFK Mariehamn.

Humpan juoni on siis selkeä. JJK kiusaa paineettomassa tilanteessa minkä pystyy, vierasjoukkue puolestaan kaipaa kipeästi pisteitä. Kettuleirin loppukauden filosofia lienee nuorten, seurassa myös ensi kaudella jatkavien pelaajien sisäänajo. Nuoriso-osastolle tarjottava kokemus kovista liigapeleistä on varmasti avuksi ensi kaudella.

VPS kausi on ollut "etupainoinen". Kauden ensimmäisestä 15 ottelustaan joukkue voitti kahdeksan, sen jälkeen on tullut 11 ottelusta vain kaksi täyttä pistepottia. Edellinen voitto on peräisin kuukauden takaa, kun FC Lahti kaatui 3–1. Vieraissa VPS on voittanut viimeksi kolme kuukautta sitten ja peräkkäisiä matkapelien tappioita on jo viisi.

ARVIO: Vaikka JJK on rämpinyt pohjamudissa koko kauden, ovat aiemmat kohtaamiset VPS:aa vastaan olleet tasaisia. Vepsu oli parempi maalein 1–0 toukokuussa Harjulla ja voitti samoin numeroin myös kesäkuussa Hietalahdessa. Nyt yksi rysä ei riitä voittoon. 1–1 -tasapeli tai vierasjoukkueen 2–1 -voitto eivät ole pöllömpiä veikkauksia.

SEURAA HEITÄ: Puolentoista viikon kuluttua 20 vuotta täyttävä hyökkääjä Antto Hilska iski kauden toisen maalinsa edellisellä kierroksella TPS:n verkkoon. Hilskan vastuu mahdollisesta verkonheiluttelusta kasvaa entisestään, kun JJK vuokrasi rahapulassaan Eero Markkasen loppukaudeksi HJK:hon.

Skotti Grant Kerr iski aivan ennen taukoa tärkeän tasoitusmaalin RoPSin verkkoon. Maali oli näppäräjalkaiselle keskikenttämiehelle kauden toinen. JJK:lle Kerr on melkoisen uusi tuttavuus, sillä kahdessa aiemmassa kohtaamisessa hän on pelannut yhteensä vain reilut puoli tuntia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.