Vain harva aikoo katsoa MM-kisoja paikan päällä

Koko maailma valmistautuu tällä viikolla alkaviin jalkapallon MM-kisoihin, jotka mitellään tänä vuonna kuumien lämpöilojen ja sambarytmien keskellä Brasilian Rio de Janeirossa ja Sao Paulossa. Kisojen kaukainen sijainti ja kalliit lentomatkat ovat kuitenkin latistaneet uskollisimpienkin jalkapallofanien intoa, kertoo matkahakukone momondo.fi:n tekemä tutkimus.

Kysyttäessä kiinnostusta tämän vuoden MM-kisoja kohtaan vain kaksi prosenttia suomalaisista vastaajista kertoi aikovansa matkustaa Brasiliaan. Valtaosa vastaajista (94 %) aikoo jättää kisat väliin, ja 4 prosenttia vielä harkitsi asiaa. Suurimmalle osalle (58 %) suomalaisista kisaturisteista tärkein syy lähetä kisoihin Brasiliaan asti on päästä kokemaan MM-kisatunnelma paikan päällä.

Suomalaisten ykkössyy olla matkustamatta Brasilian kisoihin on kiinnostuksen puute: 63 prosenttia suomalaisvastaajista ei ole lainkaan kiinnostunut jalkapallosta. Vain amerikkalaisia (65 %) eurooppalainen jalkapallo kiinnostaa suomalaisia vähemmän.

Suomalaisten toiseksi yleisin syy jäädä kotikatsomoon ovat kulut (40 %), sillä matka- ja pääsylipuista kertyy äkkiä suuri summa. Kaikkein piheimpiä kyselyyn vastanneista olivat kuitenkin saksalaiset, joista peräti 57 prosenttia koki kisat liian suureksi investoinniksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.