Varakapteeni Tiina Tiainen odottaa kauden alkua vesi kielellä

Jyväskylän liukkaita katuja tepastellessa ei ehkä arvaisi, että naisten jalkapallon pääsarja pyörähtää käyntiin viikon päästä. Mutta niin vain matkaa JyPK lauantaina 18. maaliskuuta Helsinkiin, jossa se kohtaa Naisten Liigan ensimmäisellä kierroksella HJK:n. Samalla alkaa JyPK:n ja joukkueen varakapteenin Tiina Tiaisen, 21, historiallinen ensimmäinen liigakausi.

Viime syksynä Tiainen pääsi yhdessä rakkaan seuransa kanssa juhlimaan kauan odotettua nousua Liigaan, kun ratkaisevissa karsintaotteluissa kukistui porilainen Nice Futis.

– Oli upea ja myös helpottava tunne nousta vihdoin Liigaan. Joukkueessa oli jo riittämiin kokemusta Ykkösen peleistä, joten nousua todella haluttiin. Se näkyi kovana voitontahtona, ja onnistuimme kääntämään monia otteluita voitoksi viime hetkillä. Lopulta kova työ sai palkintonsa.

Tiainen itse aloitti jalkapallon pelaamisen 8-vuotiaana Huhtasuon Kisan väreissä. Muutaman vuoden harrastamisen jälkeen hän siirtyi JyPK:n paitaan. Muitakin lajeja, kuten yleisurheilua ja telinevoimistelua tuli kokeiltua, mutta jalkapallo tuntui aina omimmalta lajilta.

17-vuotiaana Tiainen siirtyi edustusjoukkueeseen, jossa vastuuta tuli heti. Nykyisin puolustuspelaamisen vahvuudekseen nostava Tiainen raataa isoja minuutteja vihreäpaitojen keskikentällä.

– Liiganousuun päättynyt viime kausi oli ehdottomasti tähän mennessä parhaani. Otteet olivat tasaisia ja sain lisää pelirohkeutta. Varsinaisia floppipelejä ei viime kauteen juuri mahtunut, analysoi Tiainen omaa onnistumistaan.

Pian alkavalla kaudella JyPK joutuu selvästi kovempaan testiin. Naisten Liigassa varsinkin pelaajien fyysiset ominaisuudet ja pelinopeus ovat Ykköstä laadukkaammalla tasolla. Tiaiselta löytyy silti vahvaa luottoa joukkueensa mahdollisuuksiin. Harjoituspeleissä JyPK onkin kaatanut jo muista liigajoukkueista kuopiolaisen Pallokissat ja Tampereen Ilveksen.

– Olemme saaneet joukkueeseen hyviä vahvistuksia ja lisää kokemusta. Sitä myöten myös treenien vauhti ja laatu ovat nousseet ennestään.

Luokan- ja liikunnanopettajaksi jalkapalloon keskittymisen ohella opiskeleva Tiainen ei suostu joukkueelleen sijoitustavoitetta ensimmäiselle liigakaudelle asettamaan, mutta lupaa, että jokaisessa ottelussa JyPK tulee taistelemaan voitosta kynsin hampain.

– Jokaisessa pelissä on mahdollisuus. En usko, että joudumme putoamista vastaan taistelemaan, vaikka olemmekin uusi joukkue sarjassa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .