Veikkausliigaan luvassa pienempi pääsarja

Jalkapallon Veikkausliiga saatetaan pelata kaudella 2011 nykyisen 14 joukkueen kaksinkertaisen sarjan sijasta 12 joukkueen kolminkertaisena sarjana.

Asiasta tehdään mahdollisesti päätös jo ensi keskiviikkona, kun Veikkausliigan hallitus kokoontuu seuraavan kerran.

- Uusi sarjajärjestelmä saanee vahvan kannatuksen, Veikkausliigan sisäpiirin lähde varmistaa Keskisuomalaiselle.

Myös Veikkausliigan toimitusjohtaja Jan Walden myöntää, että sarjajärjestelmän uudistaminen on hyvinkin mahdollista pian valmistuvassa seuraavan kolmen-neljän vuoden strategiassa.

- Yksinkertaisesti Suomessa ei ole tällä hetkellä 14 liigakelpoista ja riittävän laadukkaasti toimivaa organisaatiota. Sen takia keskustelua sarjan mahdollisesta supistamisesta käydään, Walden lataa.

Walden korostaa, että liigan joukkuemäärä ei ole irrallinen päätös.

- Seuroilla on halu tehdä sellaisia kilpailutoimintaan liittyviä päätöksiä, jotka vievät suomalaista huippufutista eteenpäin, Walden sanoo.

Veikkausliigan joukkuemäärän päättää lopullisesti Suomen Palloliitto sen jälkeen, kun Veikkausliiga on tehnyt esityksensä.

Putoajat auki 2010

Kaudella 2010 liigassa pelataan 14 joukkueen kaksinkertainen sarja. Ensi vuoden sarjan suhteen on epäselvää ainoastaan se, kuinka monta joukkuetta liigasta putoaa.

Nykyinen sarjajärjestelmä on ollut käytössä Veikkausliigassa kaudesta 2003 alkaen.

Jossain vaiheessa tänä vuonna julkaistavassa Veikkausliigan strategiassa etsitään myös keinoja pääsarjan yleisen kiinnostavuuden kasvattamiseksi. Liigan yleisömäärät ovat olleet tänä keväänä suuri pettymys jalkapalloväelle, vaikka sarjanousija JJK onkin onnistunut houkuttelemaan runsaasti katsojia Harjulle.

Veikkausliigassa pyritään tukemaan myös Ykkösen kehittämistä nykyistä tasokkaammaksi sarjaksi.

- Se on sama, toimiiko Ykkönen Palloliiton vai liigan alla, mutta kehittämistä sarja kaipaa. Ei siellä tällä hetkellä ole kelvollisia ehdokkaita nousemaan liigaan, Walden toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.