Venäjä sinetöi EM-paikan, Ruotsi jatkokarsintaan

Venäjä varmisti maanantaina paikkansa ensi vuoden jalkapallon EM-lopputurnaukseen. Ruotsi sen sijaan joutuu hakemaan EM-paikkaa jatkokarsintojen kautta.

Venäjä oli ennen G-lohkon päätöskierrosta kaksi pistettä Ruotsin edellä, joten sille riitti kotikentällä tasapelikin Montenegroa vastaan. Venäjä ei jättänyt tilaa arvailuille, vaan kaatoi Montenegron Moskovassa 2-0.

Ottelu ratkesi käytännössä jo ensimmäisellä puoliajalla, kun kotijoukkue teki puolen tunnin pelin jälkeen kaksi maalia neljän minuutin sisään. Venäjän avausmaalin teki Oleg Kuzmin ja 2-0-osuman iski Aleksandr Kokorin pilkulta.

Venäjän voitettua Ruotsille ei riittänyt Moldovan lyöminenkään suoraan EM-paikkaan. Ruotsi kaatoi Moldovan kotonaan 2-0. Avausosuman teki tähtipelaaja Zlatan Ibrahimovic.

Toivottavasti saisimme jatkokarsinnassa vastaamme joukkueen, jota emme ole hetkeen kohdanneet. Se olisi hauskempaa, Ibrahimovic sanoi Kanal 5 -kanavalle.

Mitään suosikkivastustajaa Zlatanilla ei ole.

- Ei vastustajalla ole oikeastaan mitään väliä. Siitä tulee kuin kaksi finaalipeliä, joukkueen pitää olla 110-prosenttisessa vireessä, hän ennakoi.

Englanti selvitti karsinnat puhtaasti

G-lohkon voiton jo aiemmin varmistanut Itävalta päätti karsinnat 3-0-kotivoittoon Liechtensteinista. 2000-luvulla alamaissa ollut Itävalta oli karsinnoissa todella vakuuttava: se keräsi kymmenestä ottelusta yhdeksän voittoa ja yhden tasapelin. Slovakia puolestaan varmisti EM-paikkansa C-lohkosta 4-2-vierasvoitolla Luxemburgista. Slovakialle maaleja iskivät Marek Hamsik kahdesti, Adam Nemec ja Robert Mac.

Roy Hodgsonin valmentama Englanti selvitti EM-karsinnat E-lohkossa puhtaasti ottamalla peräti kymmenen voittoa. Maanantaina Englanti tyrmäsi Liettuan vierasnurmella 3-0 Ross Barkleyn ja Alex Oxlade-Chamberlainin täysosumilla sekä Liettuan omalla maalilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.