Wusu miettii päätöstään, Aho ei tule JJK:hon

JJK:n silmäterä ja maalitykki Babatunde Wusu, 24, pitää jyväskyläläisseuraa ja sen faneja vielä viikon tai kaksi jännityksessä.

- Sorry, en pysty vielä ilmoittamaan, missä ensi kaudella pelaan, Wusu lateli keskiviikkona.

- Minun täytyy rauhoittua tästä kaikesta hälinästä ja kuunnella hetken ajan rauhassa itseäni. Sen lupaan, että teen päätökseni ennen kuin lähden marraskuussa muutamaksi viikoksi kotiin Nigerian Lagosiin.

"Enhän minä niin sanonut"

Keltaiseksi värjättyine tukkineen Wusu on entisensä. Hän kehuu vuolaasti kaikki: pelaajatoverit, JJK:n seuraorganisaation, fanit, sponsorit - siinä sivussa jopa median.

- Kiitos ihan jokaiselle asianosaiselle fantastisesta kaudesta. Esimerkiksi fanit voivat joskus jättää minut, mutta minä en jätä heitä koskaan. He pysyvät sydämessäni, olen missä tahansa.

Olet siis jättämässä JJK:n?

- Ei. Enhän minä niin sanonut. Tiedän, että JJK haluaisi minun jatkavan ja olen siitä onnellinen.

22 maalia Ykkösessä latonut Wusu on nousuhulinoiden jälkeen ehtinyt pistäytyä jo Turussa. TPS on hänelle rakas yhteisö. Nigerialainen ilopilleri edusti turkulaisseuraa runsaan kauden vuosina 2003-2004. Neljässätoista liigaottelussa syntyi yksi maali.

- Minulla on muutama vaihtoehto, Wusu pyöritteli pyörittelemistään - ja nauroi päälle.

JJK, TPS, MyPa, Inter, FC Lahti...?

Wusulla ei ole varsinaista agenttia. Aikaisemmin Seppo Miettinen hoiti hänen asioitaan, mutta jätti tehtävän siirryttyään MyPan toimitusjohtajaksi.

- Me olemme alustavasti kiinnostuneita Tundesta, mutta emme ole neuvotelleet hänen kanssaan. Miettinen ilmoitti.

TPS:n ja MyPan ohella Wusun otteita ovat seuranneet ainakin FC Lahti ja mestaruutta kohti marssiva Turun Inter.

- Kun teen päätökseni, raha on viimeinen tekijä, joka vaikuttaa ratkaisuun. On hyväksyttävä se, että Suomessa ei yhdellekään jalkapalloilijalle makseta miljoonia, Wusu huomautti.

- Tärkeintä minulle on olla mukana sellaisessa yhteisössä, joka haluaa minut ja luottaa tekemisiini.

- Seuran ja joukkueen täytyy hyväksyä se, että olen pelaaja, joka ei omaa suurta teknistä lahjakkuutta. Mutta suhtaudun lajiin intohimoisesti ja haluan harjoitella niin paljon, että kehityn vähin askelin aina paremmaksi.

MyPa vie Tuomas Ahon?

Joissain yhteydessä JJK:n leiriin liitetty toppari Tuomas Aho, 27, ei tule Jyväskylään. HJK:n kapteeni on tehnyt sopimuksen toisen seuran kanssa. Todennäköisin osoite on MyPa.

- Aho on saanut opiskelupaikan Jyväskylän liikuntatieteellisestä, mutta aloittaa lukunsa vasta parin vuoden päästä, JJK:n seurajohtaja Joni Vesalainen tiesi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.