Yhdysvaltain Rapinoe kritisoi MM-finaalin alla Fifaa "kunnioituksen puutteesta"

Yhdysvaltain naisten jalkapallomaajoukkueen tähtipelaaja Megan Rapinoelta on kuultu väkeviä lausuntoja MM-kisojen aikana ja sama toistui myös loppuottelun alla pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

Tällä kertaa Rapinoe kritisoi kansainvälistä jalkapalloliitto Fifaa kunnioituksen puutteesta naisten jalkapalloa kohtaan. Hyökkääjätähden mukaan ei ole reilua, että samana päivänä naisten MM-finaalin kanssa pelataan miehissä Copa American finaali Etelä-Amerikassa sekä Gold Cupin finaali Pohjois- ja Väli-Amerikan alueella.

Myös Afrikan mestaruusturnauksessa neljännesvälierät jatkuvat sunnuntaina.

– On hirveä idea sijoittaa kaikki nämä ottelut samalle päivälle. MM-kisojen finaalin pitäisi olla tapahtuma, jota kaikki muut väistävät, Rapinoe purnasi.

– En tunne, että Fifa kunnioittaa meitä samalla tavalla kuin miehiä. Ymmärrän, että miesten jalkapallo on monista eri syistä johtuen taloudellisesti kehittyneempää kuin naisten, mutta jos välität tästä erosta, järjestätkö silloin kolme finaalia samana päivänä? Et, Rapinoe vastasi kysymykseen itse.

Fifan tiedottajan mukaan eri finaalitapahtumien kokoaminen samalle päivälle tehtiin "kattavan kuulemisprosessin jälkeen, ja siihen osallistuivat kaikki asianosaiset."

Rapinoe ei myöskään ole tyytyväinen Fifan antamiin palkintorahoihin naisten MM-kisoissa. Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino lupasi kaksinkertaistaa palkintorahat seuraaviin MM-kisoihin, mutta summat jäävät silti vielä kauas miesten palkintorahoista.

– Se ei ole reilua. Palkintorahat pitäisi tuplata välittömästi ja sitten vielä tuplata tai nelinkertaistaa seuraavan kerran, Rapinoe vaati.

Yhdysvallat kohtaa MM-finaalissa tänään Hollannin Ranskan Lyonissa. Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 18.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.