Yllättävä voitto nosti toiveita ja uskoa

Suomen jalkapallomaajoukkue jaksaa yllättää. Rämpiminen EM-karsinnoissa on ollut koviin odotuksiin nähden odottamatonta, mutta niin oli myös perjantainen 1–0-vierasvoitto Kreikasta. Odotuksia kun ei enää ollut.

Suomen voitto ja Unkarin tasapeli Romaniaa vastaan avasi myös yllättävää panosta karsintojen kolmelle viimeiselle kierrokselle. Suomi kuroi eroa lohkon kolmatta eli jatkokarsintaan oikeuttavaa sijaa pitävään Unkariin kahdella pisteellä. Eroa on nyt viisi pistettä, ja tarjolla on vielä yhdeksän.

Unkarin tavoittaminen on toki yhä vaikeaa. Suomen on voitettava maanantaina Färsaaret ja mieluusti lokakuussa vielä lohkokärjet Romania ja Pohjois-Irlanti. Ja kolmenkin voiton jälkeen vaatimuksena on, ettei Unkari ota Pohjois-Irlannilta, Färsaarilta ja lohkojumbo Kreikalta yhteensä kolmea pistettä enempää.

– Emme mieti tuota. Pelataan matsi kerrallaan ja haetaan pisteitä. Katsotaan karsinnan päättymisen jälkeen, missä ollaan, Suomen voittomaalin perjantaina tehnyt Joel Pohjanpalo muistutti liiasta toiveikkuudesta.

Vaikka lopputurnaus onkin yhä pelkkä kaukainen haave, Suomen ensimmäinen karsintavoitto lähes vuoteen antoi kuitenkin sitä kuuluisaa uskoa tulevaan. Siitäkin huolimatta, että Suomen pelasti voittoon Pohjanpalon maalin ja sinnikkään puolustamisen ohella oikeastaan vain Kreikan surkeus viimeistelyssä. Sen verran altavastaajana Suomi oli.

Loukkaantumiset kiusana jälleen?

Maanantaina nähdään, kantaako perjantainen taisteluvoitto myös ottelussa, jossa Suomi on vaihteeksi suosikki. Löysäilyyn ei ole varaa, sillä kuten maalivahti Lukas Hradecky muistutti, Färsaarilla on yläkanttiin menneissä karsinnoissaan vielä tavoiteltavaa.

– Varmaan haluavat vielä ohittaa meidät, Hradecky totesi Suomesta vain pisteen päässä olevista saarelaisista.

Uskoa perjantaista otettiin myös siitä, että tulosta tuli ilman loukkaantuneita Niklas Moisanderia ja Roman Eremenkoa. Maanantaiksi tuli kuitenkin lisää vaivoja: Berat Sadik väänsi nilkkansa ja muutama muu kärsii lievistä lihasvammoista.

– Joukkueeseen on varmastikin tulossa täydennyksiä, päävalmentaja Markku Kanerva kertoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.