Zlatanin patsas taas ilkivallan kohteena, tällä kertaa jalka poikki – suuttumuksen taustalla osakekauppa

Ruotsalaisen jalkapalloikonin Zlatan Ibrahimovicin patsas Malmössa on jälleen joutunut ilkivallan kohteeksi. Lauantain ja sunnuntain vastaisena yönä patsas oli saatu nurin katkaisemalla Zlatan-hahmolta jalka. Hahmon päähän oli lisäksi kiedottu Ruotsin paita.

Syksyllä julkistettua patsasta on vandalisoitu aiemminkin muun muassa sahaamalla Zlatanin patsaskasvoista nenä irti. Kvällsposten-sivuston mukaan ilkivalta on toistaiseksi maksanut malmölaisille veronmaksajille 21 000 kruunua eli 2 000 euroa.

Zlatania esittävältä pronssipatsaalta runneltiin aiemmin nenä. Nyt kovia koki myös jalka. Kuva: Johan Nilsson / Lehtikuva
 

Malmö FF:stä maailmanmaineeseen singahtanut Ibrahimovic, 38, suututti synnyinkaupunkinsa ostamalla tukholmalaisseura Hammarbyn osakkeita. Mies itse ei ole juuri kommentoinut patsaan runtelua.

– En ole nähnyt sitä, Ibrahimovic totesi joulukuussa amerikkalaissivusto TMZ:n mukaan.

Työntekijä putsasi Zlatanin patsasta joulukuussa. Kuva: Johan Nilsson / Lehtikuva

Zlatan-patsaan tehnyt kuvanveistäjä Peter Linde on järkyttynyt työnsä kohtelusta.

– En haluaisi, että se siirretään muualle. Olisi surullista antaa periksi tyhmyydelle. Mutta ehkä se on siirrettävä, Linde sanoi Sportbladetille.

– Laittakaa se Milanoon. Se on hyvä paikka. Siellä ollaan iloisia hänestä (Ibrahimovicista), eikä tällaista idiotismia ole, Linde jatkoi viitaten Ibrahimovicin tuoreeseen siirtoon AC Milaniin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.