Ässä-tähden telonut JYP-hyökkääjä: ”Olen kääntänyt jo uuden sivun”

Välierissä pelaavien JYPin ja Ässien kohtaamisissa riitti rutkasti tunnetta jo runkosarjassa. Suurin kohu joukkueiden välillä nousi marraskuussa Porissa pelatussa ottelussa, jolloin JYPin Ramzi Abid taklasi Ässä-hyökkääjä Joel Armiaa päähän.

Abid sai Armian aivotärähdykseen johtaneesta taklauksestaan neljän ottelun pelikiellon, jonka SM-liigan kurinpitoryhmä alensi myöhemmin kolmen pelin mittaiseksi.

Abidin mukaan marraskuinen episodi Armian ja hänen välillä ei kuitenkaan näkynyt enää millään tavalla joukkueiden ensimmäisessä välieräkamppailussa, vaikka tunnetta maanantain ottelussa piisasikin.

– Avausottelu oli fyysinen ja vauhdikas, mutta se tapaus minun ja hänen (Armian) välillä sattui jo marraskuussa. Olen kääntänyt sittemmin jo uuden sivun, Abid totesi.

Kanadan ja Iso-Britannian passin omaava hyökkääjä ei myöskään halunnut enää kommentoida kohutaklauksensa seurauksia.

– Oliko se taklaus useamman ottelun pelikiellon arvoinen? En tiedä, mutta se ei ollut minun päätettävissäni. Nämä ovat kuitenkin täysin eri pelejä, eikä tuollaisia enää muistella.

33-vuotias Abid tietää kuitenkin, ettei marraskuun kaltaisiin taklauksiin ole varaa pudotuspeleissä.

– Minulla on jo melko paljon kokemusta. Olen ollut tällaisissa tilanteissa aikaisemminkin, ja tiedän myös mitä voittaminen edellyttää. On eri asia pelata kovaa tai pelata tyhmästi.

”Tuomarit antoivat pelata”

Kanadassa kiekko-oppinsa saanut Abid viihtyi hyvin maanantain tunnepitoisessa ja fyysisessä ilmapiirissä. Hänen mukaansa samanlaista menoa on luvassa jatkossakin.

– Avausottelu oli sellaista mitä odotimmekin. Luulen, että intensiteetti tulee vain nousemaan. Tästä on tulossa pitkä sarja, hän ennakoi.

– Tykkään sellaisesta jääkiekosta, mitä maanantaina pelattiin. Se oli minulle luontaista. Tuomarit antoivat meidän pelata, mikä oli hieno asia, 99-kiloinen voimahyökkääjä sanoi.

Abid oli JYPin paras maalintekijä runkosarjassa 22 osumallaan, mutta pudotuspeleissä maaliverkko ei ole vielä heilunut. Hän ei ole vielä kovin huolissaan, mutta tietää, että parannettavaa riittää.

– Maanantai oli hieman turhauttava ilta, sillä meillä oli paljon paikkoja. Olisin totta kai halunnut olla ratkaisemassa peliä meille, mutta tällaista on jääkiekko. Onneksi keskiviikkona on jo uusi mahdollisuus.

– Olisin enemmän huolissani, jos emme pääsisi ollenkaan maalipaikoille. Mutta meillä oli paikkoja vaikka kuinka. Jatkossa pitää olla terävämpiä, jotta saamme iskettyä tarvittavat maalit. Keskiviikkona me tulemme ainakin olemaan taas valmiina, Abid lupasi.

JYP matkustaa keskiviikkona Poriin. Välierin kolmas ottelu pelataan perjantaina Jyväskylässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Yksinkertaista - pysäytä tämä mies ja pysäytät Ässät